Megújult és kibővített stratégiai partnerség

Bővítette hivatalos stratégiai partnereinek körét a Földművelésügyi Minisztérium: a tárca 75 gazdasági társaságra és civil szervezetre számít a jogszabály-előkészítésben, átfogó programok, stratégiai dokumentumok megalkotásában.

Nagy István parlamenti államtitkár a dokumentumok átadásán emlékeztetett arra, hogy eddig a tárca 30 civil szervezettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást. A Szent István Egyetemmel az elsők között 2012-ben kötött szerződést a minisztérium, melyet az új kormányzati ciklus kezdetén hivatalosan is megújítottak.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az egyezmények minden eddiginél szorosabb együttműködést tesznek lehetővé, a hatékony együttműködés alapja pedig a partnerek, valamint a minisztérium közötti kölcsönös információcsere, a rendszeres egyeztetés és konzultáció. A stratégiai partnerek az agrárium és az élelmiszeripar ágazatait képviselik, szerepet vállalnak a hagyományok, a természeti értékek, a biológiai sokféleség, valamint az épített és szellemi örökség megőrzésében - mondta Nagy István.

A Szent István Egyetem megbecsültségét kitűnően jelzi, hogy a tárca külön stratégiai megállapodást írt alá a felsőoktatási intézménnyel a vadvédelem, vadgazdálkodás és természetvédelem érdekében. A partnerek jogszabályok, koncepciók, tanulmányok előkészítésében, értékelésében működnek együtt, továbbá a vadvédelem, vadgazdálkodás és a vadászat tudományos, oktatási rendszerének alapjait közösen dolgozzák ki.

A stratégiai megállapodásról szóló dokumentációt Dr. Tőzsér János rektor nevében Magyar Ferenc főtitkár és Prof. Csányi Sándor a SZIE Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója vette át.

A minisztérium kedden 34 gazdasági társaságnak, köztük 6 új partnernek, 11 civil, ezen belül 4 új szervezetnek adta át a partnerségi megállapodást.