Mutsy Árpád kapta az Év Agrárembere-díjat

Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon február 11-én. Mutsy Árpád 42 éves, Zentán született. 1990-ben végzett a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem zöldségtermesztési szakán. Cége, a családi vállalkozásként indult Bio-Fungi Kft. bevételének több mint 60 százaléka exportból származik. Az ócsai telephelyén előállított gombát Magyarországon kívül Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában értékesíti több mint száz ügyfél számára.

Az Év Agrárembere díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens az üzlettársával. Az idén negyedszer kiosztott elismerés célja olyan agrárszakemberek kitüntetése, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő.

A szervezők tíz kategóriában keresték Az Év Agráremberét.
Kategória-győztesek:
Állattenyésztés: Nyakas András
Feldolgozó élelmiszeripar: Babati Zoltán
Fenntartható gazdálkodás: Izsó Lajos 
Fiatal gazda: Zajcsek Szabolcs és Zajcsekné Tóth Mónika
Gépészet: Gyökös Barna
Innováció: Novák Tibor
Jövő agrárszakembere: Hajnal Szilvia
Kertészet: Mutsy Ápád
Növénytermesztés: Szabó Lajos
Növényvédelem: Nagy László

Az Év Agráremberét a kategória-nyertesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri a gála helyszínén. 2017 győztese Mutsy Árpád, a kertészet kategória nyertese lett. Életműdíjban részesült Németh Tamás akadémikus és Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Kökény Attila nyerte.