Nemzetközi ízek kavalkádja

A 2019-20-as akadémiai év őszi Nemzetközi vacsorája 2019. október 10-én került megrendezésre. A szervezési feladatokban a HÖOK, az ESN SZIE korábbi elnöke, Gilián Lilla és a Nemzetközi és Külkapcsolati Központ vette ki a részét. A helyszínt - a magas résztvevői létszám miatt - harmadik alkalommal a SZIE Alma Mater Étterem biztosította. 

A program a nemzetközi hallgatók legjobban várt eseménye a félévben: a megmérettetésre 23 ország, 6 kategóriában nevezett, akiknek ezúttal 13 tagú zsűri előtt kellett bizonyítaniuk. A kóstoltatást több száz hallgató kísérte figyelemmel.

A legjobb főétel és desszert díját, valamint az alkalomra festett porcelántányérokat Szentgáli-Varga Szilárd porcelánfestő művész ajánlotta fel. A zsűriben Dr. Palkovics László rektor, Dr. Helyes Lajos rektorhelyettes és Dr. Kozári József kancellárhelyettes is felkérést kapott, ők a korábban megszokott díjakon felül a rektor kedvence, a tudományos rektorhelyettes kedvence és a kancellár kedvence fogásait is kiválaszthatták és díjazhatták. A szervezők nagy örömére Dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója különdíjat ajánlott fel. A zsűri további tagjai: Dr. Tarr Zsuzsanna, a Nemzetközi és Külkapcsolati Központ vezetője, Kaizinger Tamás Töhötöm, a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentor hálózat elnöke, Kiss Dávid, a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentor hálózat kulturális programokért felelős vezetője, Németh Krisztina, a SZIE intézményi SH főmentora, Székely Ágnes, a Tempus Közalapítvány Felsőoktatási egységvezető helyettese, Dr. Samir Zaien, GTK nemzetközi koordinátor és mestertanár, valamint a SZIE két nemzetközi partnerének képviselői: Marcel Rompelman (Van Hall Larenstein University of Applied Sciences) és Dr. Attila Nemes (Norwegian Institute for Bioeconomy).

Az ételek kóstolását követően a jó hangulatról a nemzetközi hallgatók gondoskodtak. Az énekes, zenés és táncos előadásokban marokkói, szír, vietnámi, koszovói, moldáv, iraki, tunéziai, algériai, brazil, eritreai és kínai hallgatók működtek közre.

A nyertes kategóriák:

Legjobb előétel: Amerikai Egyesült Államok

Legjobb leves: Algéria

Legjobb főétel: Irak

Legjobb desszert: Laosz

Legjobb ital: Mongólia

Közönségdíj: Irak

Rektor kedvence: Argentína

Kancellár kedvence: India

Tudományos rektorhelyettes kedvence: Peru

A Gödöllői Királyi Kastély különdíja: Törökország