Nemzetközi Természetfilm Fesztivál - egyetemi részvétellel

2019. május 24-26. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyre idén 98 országból 1464 nevezés érkezett. Bár az esemény gerincét a 6 tematikus helyszínen vetített hazai és nemzetközi természet- és dokumentumfilmek, animációs, tudományos és expedíciós filmek adják, a látogatók részt vehetnek természet- és környezetvédelmi vásáron, megtekinthetik a Varázslatos Magyarország fotókiállítást és a Trash Art Magyarország szoborkiállítást, valamint számos tudatformáló interaktív programon és a Jam for Nature koncerteken is részt vehetnek. Az idei egyik legizgalmasabb kísérőrendezvénynek Máté Bence kültéri fotókiállítása ígérkezik, amely május 4. és június 9. között tekinthető meg a Gödöllői Királyi Kastély parkjában. Az elsődlegesen a gyerekeket és a családokat megszólító háromnapos eseményen minden program ingyenes.

Amint azt Székelyhidi Tamás, a programsorozat szervezője elmondta, 2019-ben a Fesztivál kiemelt témája a víz, így ennek kapcsán megtekinthető lesz ifj. Lőrincz Ferenc víz alatti fotókból összeállított kiállítása, valamint számtalan vízhiányra és vízszennyezésre reflektáló film is.

A Szent István Egyetem alsó-parki sátrába látogatók május 24-én pénteken és 25-én szombaton megismerkedhetnek Gödöllő erdeinek vadvilágával és Szarvas természeti értékeivel, megpróbálhatják felismerni a madarak hangjait, játszhatnak Kukatündérrel, kipróbálhatják az Ökomatát, sőt még saját tájukat is berendezhetik.

A Fesztivál fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

További információ