Nigériai oktatási delegáció látogatása

A nigériai Oktatási Minisztérium öttagú delegációja látogatott intézményünkbe 2017. február 9-én. A delegációt I. S. Agunwah, a minisztérium igazgatója vezette, aki a Nigériai Szövetségi Ösztöndíjbizottság korábbi elnöke volt, a vendégeket Ebere Nnenne Ibekaku, a Nigériai Nagykövetség főtanácsosa kísérte. Látogatásuk elsődleges célja az volt, hogy az egyetemtől és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatóiktól is közvetlen visszajelzést kapjanak a hallgatók tanulmányi előmeneteléről, beilleszkedésükről és az esetleges problémákról.

A delegációt dr. Zsarnovszky Attila nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes, dr. Tarr Zsuzsanna, a Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda vezetője és Kánai Csilla Stipendium Hungaricum intézményi koordinátor fogadta. Az egyeztetésre meghívást kapott a SZIE-n tanuló 28 nigériai diák is.

A találkozót Agunwah igazgató asszony egyértelműen pozitívan összegezte, a nigériai hallgatók tanulmányi teljesítménye átlagon felüli. Dr. Zsarnovszky Attila dékánhelyettes hangsúlyozta: a Stipendium Hungaricum hallgatóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a fogadóintézményben országukat képviselik, illetve diplomázás után a magyar felsőoktatás nagyköveteivé válnak. A nigériai diákok egyedül a magyar hallgatókkal való nagyobb integrálódási lehetőséget hozták fel fejlesztendő területként.

Tarr Zsuzsanna tájékoztatta a delegációt a Tempus Közalapítvány megbízásából, Dr. Malota Erzsébet, a Corvinus Egyetem docense által végzett kutatásról, melyben a nemzetközi hallgatók elégedettségét vizsgálták. Ahogy arról korábban honlapunkon is beszámoltunk, (https://szie.hu/kimagaslo-siker-az-orszagos-nemzetkozi-hallgatoi-elegedettsegmeresben) intézményünk az országos összesítésben kimagasló helyen szerepel – hallgatóink szerint az oktatás színvonala, a hallgatóknak való segítségnyújtás és a hallgatói szolgáltatások tekintetében.