Közép-Magyarországi Agrárcentrum kialakítására törekszik a Szent István Egyetem

A Szent István Egyetem nyitott a szakstruktúra átalakítására, az agrár-felsőoktatás megújítására, fenntarthatóvá tételére, hangsúlyozta dr. Tőzsér János rektor az Ybl Miklós Építéstudományi Karon augusztus 5-én tartott sajtótájékoztatón. Az esemény időszerűségét az adta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma július 30-án jelentette be a felsőoktatási struktúra átalakítására vonatkozó tervét, amelynek több változatában érintett lehet a Szent István Egyetem.

Pótfelvételi 2015

A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. A pótfelvételi eljárásban csak azok jelentkezhetnek, akik 2015-ben nem jelentkeztek, vagy akik a 2015. évben nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.
2015. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak elektronikus módon lehet jelentkezni a www.felvi.hu honlapon regisztrációt követően.
A pótfelvételi jelentkezési határideje: 2015. augusztus 10.

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Erdélyi árva gyerekek a SZIE-n

2015. augusztus 21-én Böjte Csaba, 35 árva gyermek és kísérőik a Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi és parajdi intézményeiből nem hivatalos látogatást tettek Gödöllőn.

Brazil hallgatóink oklevélátadója

A „Tudomány Határok Nélkül - Science Without Borders (SWB)” program keretében a Szent István Egyetemen egyéves részképzésben tanuló brazil hallgatók közül harmincegyen vehették át okleveleiket 2015

Egyetemi munkatársak kitüntetése

Szent István király ünnepe alkalmából kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr.

Gazdász gólyatábor: két vállra fektették a szeniorokat

A 334 nappali tagozatra felvett „gazdász gólya” több mint a fele, 175 fiú és lány vett részt a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar gödöllői kampuszon megrendezett gólyatáborában.

Gólyák tánca a gödöllői kampuszon

Az első gólyák minden eddiginél korábban érkeztek Gödöllőre és már el is lejtették gólyatáncukat. Augusztus 10-én a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar gólyatáborát nyitotta meg dr.

A Szent István Egyetem a világ legjobb kétezer egyeteme között

A Szent István Egyetem a világ legjobb kétezer egyeteme közé került – derül ki a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorából. A SZIE a listán az 1496.

Oldalak