Szeretetteljes karácsonyi ünnepet kívánunk!

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

25 éves a Tájépítészeti és Településtervezési Kar

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Kertészet- és Élelmiszertudományi Bizottság Tájépítészeti Albizottsága, a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar és az Ormos Imre Alapítv

Barkácsolj odút, madáretetőt!

A madarak téli, rendszeres etetésének fontossága sokak szívügye. Kedvenc madaraink a téli hónapokban kevesebb élelmet találnak, de segíthetünk rajtuk, ha rendszeresen etetjük őket a ház körül. Nincs nagyobb élmény figyelni az etető körül nyüzsgő cinkék, verebek, tengelicek, zöldikék, meggyvágók és egyéb apró énekesek csapatát.

Pálinkamester szakmérnök

Az Élelmiszertudományi Kar a Pálinkamester-képzést úgy építette fel, hogy a résztvevők magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű piaci, vállalkozási és jogi ismereteket kapjana

"Magyar vidék - Perspektívák, megoldások a XXI. században" - Vidékfejlesztési konferencia Tessedik városában

A Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara 2017. október 5.-n tartotta meg a "Magyar vidék - Perspektívák, megoldások a XXI. században" című I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferenciát. Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Intézet által szervezett konferencia igen ambiciózus célt tűzött ki. A tanácskozás azért jött létre, hogy a magyar vidék folyamatai, problémái és fejlesztési lehetőségei iránt érzékeny és elkötelezett szakemberek egy tudományos fórum keretében vitassák meg a vidékfejlesztés kereteit, főbb perspektíváit és megoldási javaslatait. A rendezvény a gyakorlati és a tudományos élet metszéspontjában helyezte el önmagát: a vidékfejlesztés gyakorlati szereplői, alakítói és a tudományos élet reprezentánsai számára kínált lehetőséget a közös gondolkodásra és a hatékony problémakezelési módszerek felvázolására.

NYÍLT NAPOK

A Szent István Egyetem karai idén is meghirdetik nyílt napjaikat, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Látogasson el Ön is a Nyílt Napokra, ahol az alap-és mesterképzésekről szerezhet részletes információkat. Jöjjön el, legyen Ön is részese egy jó hangulatú tájékoztatónak!

Szakkollégiumok

A SZIE Budai, a Gödöllői és Szarvasi Campusán aktív szakkollégiumi élet folyik. A működő szakkollégiumok az egyes Campusokon:

Budai Campus
Deák Tibor Szakkollégium
Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium

Tudományos Diákköri Tanácsok

A Szent István Egyetem karai megalakulásuk óta részt vesznek a Tudományos Diákköri mozgalomban. Hallgatóink jelentős sikereket értek el az elmúlt években a Kari és Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon egyaránt.

A 2016/17. tanévben a Rektori különdíjas hallgatók karonként:

  • Élelmiszertudományi Kar

Simon Natália
Témavezetők: Pásztorné Dr. Huszár Klára egyetemi docens, Dr. Kaszab Tímea egyetemi docens, Dr. Gere Attila egyetemi docens

Oldalak