A Szent István Egyetem az innováció útján

Ha hisznek önmagukban, ha a megszerzett tudást és tapasztalatot megfelelő kombinációban és tenni akarással kezelik, elérik céljaikat. Legfőbb motivációjuk Magyarország jobbá tétele legyen, hangsúlyozta köszöntő beszédében Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar szombati  diplomaátadó ünnepségén.

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Németországban jelent meg, Gödöllőn tananyag lett

Újabb nagysikerű könyv jelent meg Németországban a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Genetika és Biotechnológia Intézet együttműködésében, Gyulai Gábor professzor társszerkesztésével: M.

Multidiszciplináris modellezés, játékelmélet és alkalmazásai nemzetközi kutatóműhely alakult

A Gépészmérnöki Kar Matematikai és Informatikai Intézetében (SZIE GÉK MINI) Molnár Sándor és Varga Zoltán professzorok kezdeményezésére február 1-jén megalakult a Multidiszciplináris m

Partnerségben az Uráli Állami Agrártudományi Egyetemmel

Jekatyerinburgba, az Uráli Állami Agrártudományi Egyetemre látogatott február 24-től 28-ig a Szent István Egyetem küldöttsége. A dr. Tőzsér János rektor által vezetett delegáció, aminek tagja volt dr. Káposzta József, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja is, részt vett az oroszországi egyetem fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi konferencián. Az oroszországi látogatásról dr. Nagy Henrietta, a GTK nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese tájékoztatott.

Fedettpályás Eb – Ketten az egyetemről

Baji Balázs (Állatorvos-tudományi Kar) és Kaptur Éva (Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar) személyében egyetemünk két polgára is részt vesz a csütörtökön kezdődő prágai fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. Mindketten elnyerték már a Szent István Egyetem Kiváló Sportolója kitüntetést.

Az egyetem futsalosai is megmérkőznek a budapesti KEK-en

Március 5-7-ig hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, amin a SZIE csapata is részt vesz.

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke Kiss Ádám. A sportvezetőket Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta.

Tőzsér János rektor nyilatkozata a Szent István Egyetem idei terveiről

Dr. Tőzsér János rektor interjút adott a Szent István Egyetem - oktatás-kutatás területén végzett - tevékenységéről, aktualitásokról és a jubileumi év eseményeiről, sportrendezvényeiről.

Oldalak