Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Dr. Dulovics Dezsőné a Reitter Ferenc-díj 2018. évi kitüntetettje

A vízügyi ágazat legrangosabb kitüntetésében részesült több mint öt évtizedes szakmai munkájának, életművének elismeréseként dr.

Sikeresen lezajlott a Kertészettudományi Kar 5. Tehetségnapja

2018. április 19-én került megrendezésre a Kertészettudományi Kar 5. Tehetségnapja. A rendezvényt dr. Palkovics László rektorhelyettes úr nyitotta meg.

A virágok mellett a vásár is újranyílt a Budai Arborétumban

Április 20-22. között verőfényes napsütésben – mint a természet tavasszal – újjászületett az egyetem Budai Campusán a nagy hagyományú dísznövény-kiállítás és vásár.

SZIE-s siker a VII. Országos Felsőoktatási Vadászati Vetélkedőn

Az idei évben a Soproni Egyetem adott otthont a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőnek 2018. április 20-21-én. A vetélkedő egyéni és csapat versenyszámokból állt, a Szent István Egyetem hallgatóiból álló csapat tagjai pedig mindkét kategóriában győzedelmeskedtek.

SZIE-s siker a Corvinus Egyetem plakátversenyén

A SZIE Ellátási lánc csapat plakátja a közönség szavazatok és a szakmai zsűri összesített eredménye alapján a legjobbnak bizonyult a benyújtott pályamunkák közül.

Innovatív módszerekkel az élelmiszerpazarlás visszaszorításáért

A klímaváltozás következtében egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási események a mezőgazdasági termelésre, ezáltal pedig az élelmiszerellátás biztonságára is hatással vannak, így az emberiségnek az elkövetkező évtizedekben számos ezzel kapcsolatos problémával kell majd szembenéznie. A megoldáshoz elengedhetetlen az innovatív termelési és tárolási technológiák kifejlesztése és a hatékonyság növelése, de amint arra az április 22-i Föld Napja is emlékeztet, igen sürgető lenne a túlfogyasztás és az élelmiszerpazarlás visszaszorítása is.

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak

A Diákhitel Központ harmadik alkalommal hirdeti meg Ösztöndíj Pályázatát minden olyan 45 év alatti, nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik. A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó a 2108/19-es tanévben összesen 700 ezer, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.

Oldalak