Kreatív tehetségek együttműködése Székelyföldön

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány (PAHRU) sikeres pályázatának köszönhetően 2015. május 14-16-a között rendezték meg a „Kreatív fiatalok – innovatív vidék” elnevezésű hallgató tehetségtábort Csíkszeredában.

Tizenegy csapat szelte a hullámokat a regatta fesztiválon

A Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körös nagyon is élő turistaparadicsom, s szinte jelképe a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kara szarvasi kampuszának, hiszen a partján elterülő épületegyüttesben zajlik az oktatás, kutatás. Itt rendezte meg az egyetem június 5-6-ig az Országos Egyetemi Regatta Fesztivált.

Smart City: innovatív kutatási hálózatok fejlesztése

A Szent István Egyetem, Gyula Város Önkormányzata és az Interindustria Tudásközpont Alapítvány konzorciumi partnerségben sikeres pályázatot nyújtott be „Smart City: innovatív kutatási hálózatok fejlesztése Gyula és Salgótarján városokban” címmel – „A társadalmi innováció, valamint a társadalom- és gazdaságtudományi kutatási hálózatok együttműködésének erősítése” című pályázati felhívásra. A pályázati projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió Európai Szociális Alapjának 100%-os intenzitású támogatásával valósul meg.

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Rekordszámú nevező az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságon

Gödöllő városában 2015. július 23-tól rendezik meg az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságot (7-es Rögbi EEB). Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke elmondta, a rögbi olimpiai versenyszámának kontinentális egyetemi viadalán 7 fős csapatok mérkőznek meg egymással, hogy megszerezzék a 2015. évi Európa-bajnoki címet. Mint elhangzott, a nézőközönség kiélezett küzdelmekre számíthat, hiszen még soha korábban nem jelezte ilyen magas számban egyetemi csapat a részvételét a 7-es Rögbi EEB-re, ez új rekord az Egyetemi Európai Sportszövetség (EUSA) rögbi szakágának történelmében.

Nemzetközi értékű zöldinnovációs tananyag készült el

Az Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében című, 864 millió forint Európai Uniós támogatású projekt záróeseményének adott otthont június 30-án a konzorciumvezető Szent István Egyetem szarvasi kampusza.

Levéltárosok vándorgyűlése egyetemünkön

A Magyar Levéltárosok Egyesületének legjelentősebb szakmai rendezvénye az évente megrendezésre kerülő vándorgyűlés, amelynek programja minden esetben aktuális levéltári, illetve történettudományi k

Változik az egyetemi WiFi hálózathoz való hozzáférés módja

Az egyetemi vezeték nélküli internethálózathoz való hozzáférésnél az eddig használatos "sziewifi" azonosító helyett egy bővített szolgáltatású megoldás került bevezetésre.

Oldalak