Véget ért az egyetem 2016/2017. tanéve

Június 16-án, a Szent István Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésével véget ért az intézmény 2016/2017. tanéve. Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és dr. Tőzsér János rektor beszéde után doktorokat avattak, habilitációs okleveleket és egyetemi, majd állami kitüntetéseket adtak át a gödöllői aulában.

Szeretetteljes karácsonyi ünnepet kívánunk!

Kutatók Éjszakája a SZIE-n

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, akik a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek, kipróbálhatják eszközeiket, megismerhetik a munkájukat előadások, bemutatók és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Date: 
2012-09-28 14:00

Oktatási Igazgatóság

Oktatási Igazgatóság
 

Név, beosztás

E-mail

Cím

Telefonszám

Dr. Tóth Tamás
rektorhelyettes, egyetemi docens

Pályázati Felhívás - Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram

A magyarországi és külhoni magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények közötti kölcsönös hallgatói mobilitások rendszerének megteremtése, az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakítása.A hallgatóknak a 2017/2018-as I. félévben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen van lehetőségük  egy hónapot eltölteni.

Szarvasra látogatott Hargita Megye Tanácsának elnöke

Mezőgazdasági kísérleti projekteket tekintett meg és együttműködési lehetőségekről egyeztetett Borboly Csaba a Szent István Egyetem Szarvasi Campusán. Hargita Megye Tanácsának elnökét Magyar Ferenc főigazgató, Dr. Futó Zoltán mb. dékán, Terbe Tibor, a SZIE Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve Gajda Róbert, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai tanácsadója fogadta.

Nemzetközi Cseresznye Szimpózium Japánban

A Nemzetközi Kertészeti Tudományos Társaság (ISHS) 2017. június 5–9 között tartotta 8. Nemzetközi Cseresznye Szimpóziumát Japánban a cseresznyetermesztéséről híres Yamagata városában.

Tízből a harmadik legszebb a gödöllői kampusz

Az eduline.hu a múlt héten szavazást indított; arra volt kíváncsi a felsőoktatási hírportál, hogy a legnagyobb magyarországi egyetemek közül olvasóik szerint melyiknek van a legszebb campusa.

Tartalmas évet zárt a Vidékfejlesztési Szakkollégium

A 2016/2017-es tanév mozgalmasan telt a Szent István Egyetem Vidékfejlesztési Szakkollégiuma számára.

Kertészkari hallgató előadása az Akadémián

Az MTA székházában június 19-én rendezik az Országos Tudományos Diákköri Tanács által meghirdetett TDK Prezentációs Díj-verseny döntőjét. A verseny keretében a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 szekciójának jelöltjei – szekciónként egy-egy előadás – közül a zsűri összesen három előadásnak ítéli oda a TDK Prezentációs Díjat.

Oldalak