Nyílt nap a Gépészmérnöki Karon

A 70 éves Gépészmérnöki Kar fennállása során 10 ezer diplomát adott ki, és az előttünk álló évtized hallgatóinak is olyan képzési kínálatot ajánl, amely révén változatos életút vár a jövő mérnökeire, mondta a kar január 24-i nyílt napján dr. Kátai László egyetemi docens, dékán.  Jelenleg 900 nappali és 300 levelező tagozatos diák tanul a karon, aminek az egyik különlegessége az, hogy minden laboratóriuma felújított, európai színvonalú, a másik pedig a kooperatív szakmai gyakorlat, amely multinacionális és hazai vállatoknál végezhető el, fizetéssel, szabadsággal.

A duális képzés is erősödik a karon, erről a Robert Bosch Kft. képviselője külön előadást tartott. Fontos tudnivaló, hogy erre a képzési formára nem elegendő csak az egyetemre jelentkezni, hanem a kar duális partnerénél is meg kell ezt tenni. A jelentkező igen alapos megméretésen esik át, de megéri a fáradságot, mert a felvettek tanulmányai során leendő karrierjét is segíti a cég.

Dr. Daróczi Miklós egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes úgyszintén kiemelte a tanulás korszerű feltételeit, hozzátéve, hogy a kollégiumi férőhelyek 90 százaléka is modern. A tanári kar abban érdekelt, hogy a felvett hallgatók elvégezzék az egyetemet. Ezt elősegítendő felzárkóztató foglalkozásokat is tartanak. A jó tanulóknak azért érdemes a gödöllői gépészképzést választaniuk, mert itt könnyebben kiemelkedhetnek, s bekapcsolódhatnak az intézetekben folyó kutatásokba. A gyengébbeknek pedig a kar a már említett módon esélyt ad rá, hogy teljesíteni tudják a követelményeket.

Az előadótermi ismerkedés végén kvízjáték frissítette a hallgatóság figyelmét, majd a tanműhelyek, laboratóriumok megtekintése következett, ami az Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ decemberben átadott 300 négyzetméteres impozáns gépcsarnokát is érintette.

A fotók Balázs Gusztáv felvételei.