Oklevélátadó ünnepi ülés a Kertészettudományi Karon

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara július 8-án tartotta nyilvános oklevélátadó ünnepi tanácsülését a Budai Campus dísztermében. Ünnepi köszöntőt dr. Palkovics László rektor és Gál Péter, az Agrárminisztérium főosztályvezetője, ünnepi beszédet Nyitrainé dr. Sárdy Diána dékán mondott. A karon az elmúlt félévben 130 hallgató fejezte be tanulmányait.

Az eseményen a kar díszoklevelet adományozott dr. Bálint Györgynek, Budapest díszpolgárának, aki július 28-án ünnepli 100. születésnapját.

A továbbiakban a 2018/2019-es tanév kiemelkedő eredményeit ismertették.

Egyetemi tanári kinevezést kapott dr. Markó Viktor, a Rovartani Tanszék munkatársa.

Az egyetem szenátusa Doctor Honoris Causa, Tiszteletbeli doktori címet adományozott dr. Horváth József professor emeritusnak, a Pannon Egyetem Georgikon Kar, Növényvédelmi Intézet munkatársának. Címzetes egyetemi tanári kitüntető címben részesült dr. Winkler István címzetes egyetemi docens.

SZIE Babérkoszorú Arany fokozat kitüntetést vehetett át Végváriné dr. Kothencz Zsuzsanna, a Dékáni Titkárság munkatársa, SZIE Babérkoszorú Ezüst fokozat kitüntetésben részesült Nagyné Végvári Andrea, a Dékáni Titkárság munkatársa. A SZIE Babérkoszorú Hallgatói Fokozatát kapta Tollas Máté volt kari HÖK elnök.

Dr. Horváthné dr. Petróczy Marietta, a Növénykórtani Tanszék egyetemi docensének munkásságát az Országos Tudományos Diákköri Tanács Mestertanár Aranyéremmel ismerte el. Dr. Csergő Anna Mária, a Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert egyetemi docense elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bolyai-ösztöndíjat.

Németh Dzsennifer, a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék PhD-hallgatója Pro Scientia Aranyérmet nyert.

A kar a diplomaátadó ünnepségen hagyományaihoz híven jutalmazta legkiválóbb végzős hallgatóit.

Kitüntetéses oklevéllel végzett Bakos József László a kertészmérnök mesterképzési szakon, Bali Dániel Tamás, a növényorvosi mesterképzési szakon.

A záróvizsga bizottságok javaslatára a diplomaátadó ünnepségen jutalmazták a magas színvonalú diplomamunkát, szakdolgozatot készítő hallgatókat.

A kertészmérnöki alapképzési szak díjazottjai Kiss Noémi a Dísznövénytermesztés szakmai modulról és Jánvári Zita a Gyógynövénytermesztés szakmai modulról. A szőlész-borász mérnöki alapképzési szak díjazottja Radó Mirella, a növényorvos mesterképzési szak díjazottjai Bády Klaudia Angelika és Sándor Viktória.

Az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár külön jutalmazza Bolla Dávidot.

A hallgatóság nevében Ernhöffer Szabolcs köszönt el a végzettektől. A diplomák átadása után az új diplomások képviseletében Hassmann Bálint környezetgazdálkodási agrármérnök búcsúzott.