Önköltséges hallgatók is pályázhatnak a Continental ösztöndíjra

Duális és kooperatív képzés elindítását tervezi a Szent István Egyetemmel közösen a világ egyik vezető autóipari beszállítója a ContiTech AG magyarországi leányvállalata.  A váci és makói telephelyű ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) és az egyetem együttműködési keret-megállapodását december 6-án Gödöllőn írta alá dr. Tőzsér János rektor és Magyar László gyárigazgató.

A SZIE vezetője az aláírás alkalmából hangsúlyozta, hogy az Egyetemen folyó oktatást még magasabb szakmai szintre kívánják emelni, többek között új szakmérnöki képzések indításával.

A Continental gyárigazgatója arról is beszélt, hogy a technológiai cég szerepet vállal a tehetséges hallgatók gyakorlati képzésében, ezáltal is hozzájárulva Magyarország fenntartható fejlődéséhez. Egyúttal lehetőséget teremtenek a legjobb szakembereknek arra, hogy ötleteikkel együtt alakítsák a Continental jövőjét.

Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja beszédében kiemelte, elengedhetetlen a magas színvonalú és gyakorlatorientált tudással rendelkező szakemberek képzése és foglalkoztatása. A jelenlegi megállapodással szorosabb és hatékonyabb együttműködés alakul ki a két fél között, aminek eredményeként a hallgatók nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni tanulmányaik végeztével.

A dokumentumban az Egyetem többek között vállalja, hogy tájékoztatja a hallgatóit a Continental társaságnál felmerülő szakember-utánpótlási lehetőségekről, illetve szakmai eseményekről, rendezvényekről és versenyekről. A vállalat által létrehozott Continental ösztöndíjra mind az önköltséges, mind az állami támogatásban részesülő hallgatók pályázhatnak a szemeszterenként közzétett pályázati felhívásban foglaltak szerint.

A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a személy- és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat együttes forgalma 2016-ban elérte a 40,5 milliárd eurót. A cégcsoport több mint 230 ezer alkalmazottat foglalkoztat 56 országban. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, mely két telephelyével (Makó és Vác) és a csaknem 3600 fős létszámával a vállalatcsoport legmeghatározóbb és legnagyobb tagja. Makón a város legjelentősebb munkáltatójaként közel 2500 főt foglalkoztatnak.

A váci telephely fő profilja hűtő-fűtő (H/C) tömlők és szerelvények gyártása, értékesítése az autóipar számára. A vállalat fő vevői Európa vezető autógyárai, így a BMW, Daimler, VW csoport és kiemelt partnere a Fordnak valamint a Jaguar&Land Rovernek is.

Balázs Gusztáv felvételei