Pálinkamester szakmérnök

Az Élelmiszertudományi Kar a Pálinkamester-képzést úgy építette fel, hogy a résztvevők magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű piaci, vállalkozási és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett betekintést szerezhessenek a pálinkakultúrába, s felfedezhessék a pálinka és a gasztronómia, illetve a pálinka és a turizmus házasításában rejlő lehetőségeket. Legfontosabbnak azonban azt tartottuk, hogy minden tantárgyat olyan oktatók tanítsanak, akik saját maguk is elismertek a szakterületükön. Az egyes tantárgyak keretében ráadásul sok olyan előadót – híres pálinkamestereket, tapasztalt kereskedőket, neves étteremtulajdonosokat, reklámszakembereket – látunk vendégül, akik egy-egy óra keretében saját személyes tapasztalataikon keresztül mutatják be a tananyagok gyakorlati vonatkozásait.

Mindemellett úgy gondoljuk, hogy a pálinkakészítést nem lehet kizárólag könyvből vagy előadótermekben elsajátítani. Jó pálinkamester abból válhat, aki az elméleti tudás megszerzése mellett kellő időt tölt a gyakorlati ismeretek elsajátításával is. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi Kar kitűnően felszerelt laborjában és saját pálinka-tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett minden oktatási félévben tanulmányi túrára indulunk, amelynek keretében megismerkedünk egy-egy országrész nevezetes főzdéivel és elismert szakembereivel.

További információk: http://www.palinkamesterkepzes.hu/

Telephely:
Keresztféléves?: 
Nem