Regionális FAO konferencia az e-mezőgazdasági stratégiákról

Gödöllő, 2015. június 22.

Ma kezdődött az ENSZ Élelmezésügyi Világszervezete (FAO) nemzeti e-mezőgazdasági stratégiák fejlesztésével foglalkozó regionális konferenciája a Szent István Egyetemen. A gödöllői kétnapos rendezvényen 22 országból érkezett szakemberek és az Egyetemen tanuló ösztöndíjas külföldi hallgatók vesznek részt. A Szent István Egyetem részéről dr. Szabó István egyetemi tanár, külkapcsolati igazgató köszöntötte a vendégeket. Ismertette, hogy egyre több külföldi hallgató választja tanulmányai színhelyéül Gödöllőt, majd röviden bemutatta az Egyetem fő agrárkutatási területeit, ez irányú nemzetközi kapcsolatait.   

A téma Közép-Ázsiából, a Nyugat-Balkánról és Kelet-Európából ide utazó szakértői az FAO által a közelmúltban kidolgozott stratégia-fejlesztési segédlettel ismerkedtek és bemutatták országuk eredményeit.

Az e-mezőgazdaság új területet képez a kormányzati és gazdasági szférában, közvetlen célja az agrárium és a vidékfejlesztés felemelése – az információs és kommunikációs folyamatok javítása révén.

Az esemény technikai és szakmai lebonyolítója a GAK Oktatási, Kutatási és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft.