Rólunk írták

Csaknem 90 programmal készül Gödöllő a Kutatók éjszakájára

Egyetemi intézetek, kutatóhelyek és hatósági intézmények is bekapcsolódnak pénteken a Kutatók éjszakája programsorozatba Gödöllőn, ahol csaknem 90 rendezvényt kínálnak.

A Szent István Egyetem (SZIE) több mint hetven eseménnyel várja a természet- és a társadalomtudomány iránt érdeklődőket kutatóintézeteiben, tanszékein, tanüzemében és kutatólaboratóriumaiban, de kitárja kapuit a botanikus kert és a levéltár is.

Innovációs központ létesül Szentendrén- aláír az ÉMI és a Szent István Egyetem

Kutatási, oktatási és innovációs együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem és az ÉMI Nonprofit Kft szerdán délelőtt. A megállapodás az innovációs központtal együtt új munkahelyeket is jelent.
Innovációs központ létesül Szentendrén- aláír az ÉMI és a Szent István Egyetem

A hokisok is csatlakoztak a Tanulj és sportolj! programhoz

A kézilabda-, a vízilabda- és az atlétikai szövetség után a Magyar Jégkorong Szövetség is csatlakozott a Szent István Egyetemen működő Aegon-SZIE Tanulj és sportolj! programhoz.

Kosáry Domokos-díjat alapít a SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

2013. május 17.

Kosáry Domokos történész születésének 100. évfordulója alkalmából május 14-én a Magyar Tudományos Akadémián emlékülést tartottak. A centenáriumi ünnepséghez kapcsolódva az egyetem támogatásával Kosáry Domokos-díjat alapít a tudományszervező könyvtárigazgató emlékének megörökítésére.

Hős állatorvosokra emlékeztek

2013. május 24.

Május utolsó vasárnapján azokra a hősökre, köztük állatorvos és állatorvostan-hallgatókra emlékezünk, akik Magyarországért áldozták életüket – fogalmazott Kardeván Endre a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán tartott emléktábla megkoszorúzásával egybekötött kegyeleti megemlékezésen

Sikeres volt az első magyar felsőoktatási „roadshow” Kínában

2013. május 07.

A négynapos Pop Up Hungary elnevezésű "roadshow", amely a magyar kultúrát, Magyarországot és benne a felsőoktatási választékot igyekezett bemutatni a pekingi magyar nagykövetség és a Külügyminisztérium támogatásával, valamint Kínában tanuló magyar ösztöndíjasok közreműködésével, kedden ért véget.

Guinness-rekordra készülnek a mérnökhallgatók

2013. április 16.

Az ország számos pontján több száz mérnökhallgató tervez és épít hónapok óta, hogy teljesítse a Bosch csoport által életre hívott A mérnökök játszótere esemény idei legnagyobb kihívását és létrehozzon egy több mint 300 lépésből álló Goldberg-szerkezetet. A világcsúcs-döntési kísérletet április 27-én tartják a Millenárison, ahol 19 csapat által kreált masina méri majd össze tudását.

Diplomaosztó a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon

2012. december 21.

Több mint 300 végzett hallgatót köszöntött december 21-én a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának diplomaosztó ünnepségén Simicskó István, a sportpolitikáért felelős államtitkár és Villányi László dékán.

Téli dipomaosztó a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon

2012. december 20.

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán december 20-án tartották a téli diplomaosztó ünnepséget. Az eseményen köszöntőt mondott Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara elnöke és dr. Gyuricza Csaba dékán. Az ünnepség elnökségében foglalt helyet Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere.

Forrás: http://onkormanyzat.mti.hu/hir/28415/teli_dipomaoszto_a_mezogazdasag-_es_kornyezettudomanyi_karon

Diplomaosztó a Lovas Világkupán

2012. december 02.

Gödöllőre is vetült fény a Papp László Budapest Sportarénában a télre forduló hétvégén hatodszor megrendezett Lovas Világkupán, s nemcsak azért, mert a városunkban élő Lázár testvérek neve fémjelzi az eseményt, hanem azért is, mert már harmadik alkalommal osztották ki a Szent István Egyetemen megszerzett lovastanár (hippológus) diplomákat.

SZIE: százmilliókból hangolják össze a képzést a munkaerőpiaccal

2012. november 30.

A Szent István Egyetemen (SZIE) most lezárult 348 millió forintos összköltségvetésű projektnek köszönhetően folytatódott a nemzetközi versenyképesség javítása, a munkaerőpiac és a képzések összehangolása, valamint a gyakorlati oktatás és a minőségirányítási rendszerek fejlesztése - közölte Opauszky Ágnes, a projekt kommunikációs vezetője.

A projekt összköltségéből mintegy 330 millió forintot tett ki az uniós támogatás.

Learatták az első energiaültetvényt Devecserben

2012. november 30.

Learatták Devecser határában pénteken az első, tizennégy hektáros kísérleti energiaültetvényt, amelyet az iszapkatasztrófát követően, a vörösiszaptól megtisztított mezőgazdasági területen létesítettek.

 

Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa - aki korábban a külterületek mentesítésének munkálatait felügyelte - elmondta: az energetikai célú nyárfa ültetvényt még 2011 tavaszán ültették, a szakszerű kezelésnek köszönhetően jó termést takarítottak be.

Állatorvosok tanácskoztak

2012. november 29.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága és a Magyar Állatorvosi Kamara Tolna Megyei Szervezete közös szervezésében került sor a megyei állatorvosok számára tartott értekezletre Szekszárdon. Az esemény díszvendége dr. Kardeván Endre a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeltért és Agrárigazgatásért felelős államtitkára és Tóth Ferenc megyei kormánymegbízott volt. Az összejövetelt dr. Rappay József megyei főállatorvos nyitotta meg.

2013-as egyetemi rangsor: ezek az ország legjobb agrárkarai

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara – a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján ez a két kar vezeti a HVG 2013-as agrár képzésterületi rangsorát. Az összesített felsőoktatási rangsort itt nézhetitek meg.

Partnerségi megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Szent István Egyetem

2012. november 23.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE).

A megállapodást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Solti László, a SZIE rektora csütörtökön Budapesten írta alá.

Pozsgásoktól a mamutfenyőig

2012. november 25.

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Botanikus Kertjének két új növénygyűjteményét, az „Élő kövületek” Gyűjteményt és a Kaktusz-pozsgás Gyűjteményt avatták fel Gödöllőn.

Az agrárkutatás befektetés, stratégiai cél

2012. november 23.

Az innováció javítja a mezőgazdasági ágazat versenyképességét

A hazai agrárkutatás nélkülözhetetlen eleme a Nemzeti vidék- és mezőgazdasági stratégiának – jelentette ki tegnap Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Hangsúlyozta, közhasznú tevékenység a kutatás-fejlesztés és innováció, amely javítja az ágazat eredményességét. A Vidékfejlesztési Minisztérium partnerségi megállapodást kötött a Szent István Egyetemmel.

Újabb 5 évre akkreditálta a MAB a Szent István Egyetemet

2012. november 15.

 2012. november 13-án Balázs Ervin, a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) elnöke átadta Solti Lászlónak, a Szent István Egyetem (SZIE) rektorának az Akkreditációs Oklevelet, amellyel az egyetem újabb öt éves időtartamra kapott jogosultságot felsőoktatási tevékenység folytatására. Az oklevél átadására az egyetem névadója, Szent István mellszobrának avatása alkalmából rendezett ünnepségen került sor, melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is. A szobor közadományból, egyetemi és az egyetemhez közel álló személyek támogatásával készült.

Átlátható rendszert kell teremteni a felsőoktatásban

2012. november 15.

Újabb 5 évre akkreditálta a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) a Szent István Egyetemet; az Akkreditációs Oklevelet november 13-án adták át Gödöllőn. Balázs Ervin, a MAB elnöke elmondta: az ötéves időtartamú jogosultság a legmagasabb, amit egy intézménynek odaítélnek a felsőoktatási tevékenység folytatására. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter megerősítette: a SZIE-nek regionális jelentőséget tulajdonít a kormány. Hangsúlyozta, a felsőoktatás átalakításával céljuk, hogy átlátható rendszert teremtsenek.

Kreatív Magyarország- Mérnöki tudás- múlt, jelen, jövő

2012.november. 08.

A Szent István Egyetem Tudástranszfer Központjában (a Gépmúzeum épületében) Kreatív Magyarország – Mérnöki tudás – Múlt, jelen, jövő címmel nyílt kiállítás kedden a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarával közös szervezésben. A megnyitón dr. Gémesi György polgármester, dr. Beke János rektorhelyettes és dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékánja is köszöntőt mondott.

Oldalak