Országos szakmai beiskolázási találkozó a Szent István Egyetemen

Gödöllő, 2017. december 12.

A Szent István Egyetem (SZIE) a beiskolázási program keretében idén is lehetőséget biztosított a karok és a középfokú oktatási intézmények találkozójára, melynek fő célja volt az oktatási intézmények közötti kapcsolatépítés és a kommunikáció elősegítése.

Középpontban a szakember-utánpótlás

2017. december 6.

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) 2017. december 6-án, Gödöllőn. A keret-megállapodás célja, hogy segítsék az Egyetemen tanulmányokat folytató hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, valamint későbbi sikeres elhelyezkedésüket.

Tévhit, hogy a barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Gödöllő, 2017. december 04.

Közérthető élelmiszer alapismeretekről ad tájékoztatást a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium kisfilmje, melynek első részében az édesítőszereket veszik górcső alá. A kezdeményezés célja, hogy olyan alapismeretekkel segítsék a felhasználókat, amelyek egyszerűek és értelmezhetőek mindenki számára.

SPAR-termet avattak a Szent István Egyetem Budai Campusán

Bicske-Budapest, 2017. október 11.

Modern oktatótermet adtak át a SPAR több mint 4,5 millió forintos támogatásával a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A fejlesztés új fejezetet nyit a vállalat és a Kar   13 éves együttműködésében.

Megújult az egyedi ízvilágú eredetvédett Budapesti Téliszalámi

Gödöllő, 2017. augusztus 31.

Eredetvédett recept alapján készített, különleges ízvilágú, oltalom alatt álló földrajzi jelzésű terméket állítottak elő a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának munkatársai a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari Főosztályának szakmai támogatásával. Ennek eredményeként megőrizték a méltán híres eredetvédett Budapesti Téliszalámit, melynek újbóli premierjére a mai napon került sor, a SPAR Magyarország Kft. közreműködésével. Az Egyetem Élelmiszertudományi Kara által készített eredetvédett szalámi füstölt, sertéshúsból, szalonnából, természetes alapanyagokból, fűszerekből, nemespenészes érleléssel, hidegfüstöléssel készül.

Hároméves megállapodást írt alá a Szent István Egyetemmel az ENSZ szervezet

Gödöllő, 2017. augusztus 23.

A gödöllői székhelyű Szent István Egyetem és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Budapesten található Európai és Közép-Ázsiai Irodája eddigi eseti együttműködését egy hivatalos egyetértési megállapodás váltja fel. A megállapodás, melyet ma ünnepélyes keretek között Gödöllőn írtak alá, mélyíti és szorosabbá teszi a kapcsolatokat a következő három évben.

Először indul felsőfokú képzés a csokoládé szerelmesei számára

Gödöllő, 2017. július 7.

A csokoládé világnapján, július 7-én jelentette be a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, hogy útjára indítja az első hazai diplomás képzést a csokoládé, kávé és tea iránt érdeklődő szakemberek számára. A képzés azonban annak is hasznos lehet, aki csak hobbiszinten, fogyasztóként kívánja fejleszteni az ismereteit.

Agrártudományi pályaorientációs projekt indul a Szent István Egyetemen, amelynek célja az ágazat versenyképességének javítása

Gödöllő, 2017.06.30.

Az Európai Unió támogatásával az EFOP 3.4.4-16-2017-00012 számú pályázat keretében, a Szent István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Kaposvári Egyetem és az Emberi Erőforrások Fejlesztése Alapítvány együttműködésével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai támogatásával megvalósuló 789 999 727,00 Ft támogatási összegű, 100%-ban támogatott projekt célja az agrárgazdaság népszerűsítése, egy komplex kommunikációs program kidolgozásával és megvalósításával. A célok eléréséhez a legkorszerűbb módszereket, technikákat kívánja alkalmazni, a minél nagyobb siker elérése érdekében, mind a társadalom, mind a részt vevő felsőoktatási intézmények szempontjából.

Új generációs E-LEARNING rendszerre épülő oktatási tananyagok kidolgozása indul a Szent István Egyetemen

Gödöllő, 2017.06.30.

A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN az Európai Unó támogatásával megvalósuló 891 536 543,00 Ft értékű vissza nem térítendő támogatású projekt fő célja az agrárfelsőoktatásban való részvétel növelése, a lemorzsolódás csökkentése, külön hangsúlyt helyezve a hátrányos helyzetű, illetve a hátrányos helyzetű térségből származó hallgatók támogatására, esélyegyenlőségének biztosítására. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekttel a lehető legátfogóbban kívánjuk fejleszteni az Egyetem képzési rendszerét.

AGRÁRINFORMATIKAI FELSŐOKTATÁSI ÉS IPARI EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÖZPONT LÉTREHOZÁSA GÖDÖLLŐN

A Szent István Egyetem és konzorciumi partnerei stratégiai jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot (AgIT FIEK) hoznak létre Gödöllőn, melyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap a FIEK_16-1-2016-0008 azonosító számú, AGIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása című projekt keretében 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a konzorciumot.

Oldalak