A Szent István Egyetem csatlakozott az 5G Koalícióhoz

A Szent István Egyetem felvételt nyert a Digitális Jólét program által kezdeményezett Magyarországi 5G Koalícióba (5GK), ezzel pedig 65 tagúvá vált a szervezet. A gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény célja, hogy a hallgatók már az egyetem falai között megismerjék a modern, digitális és innovatív agrár-szektort, hiszen a high-tech informatika elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól, mint megannyi más szakterülettől. Mint ismeretes, a digitalizáció által eredményezett változások hatásai jelentősen átalakítják az agrárágazat technológiai és gazdasági folyamatait, a foglalkoztatást, valamint a társadalmi kapcsolatokat.

Robot játszóház és vintelligencia teszt - A Szent István Egyetem a Tudományok fővárosán

Gödöllő, 2018. szeptember 18.

Hogyan működnek az okos rendszerek és a robotok az élelmiszeriparban, valamint a mezőgazdaságban? Hogyan lehet létrehozni egy farmot? Hogyan lesz a termésből mag és a magból növény? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Tudományok fővárosa című rendezvény látogatói. A Szent István Egyetem az eddiginél is sokszínűbb programmal csatlakozik a szeptember 23-i tudománynépszerűsítő eseményhez, mely az Akvárium Klubban kerül megrendezésre.

Több mint 3.200 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a Szent István Egyetemen

Szeptember 3-án megnyílt a Szent István Egyetem (SZIE) 2018/2019-es tanéve. Az intézmény gödöllői aulájában megrendezett nyilvános szenátusi ülésen részt vett Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Németh Szilárd miniszterhelyettes, aonvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Baráth István dandártábornok, a Magyar Honvédség Logisztikai Központjának parancsnoka. A tanévnyitó ünnepség keretében került sor a Magyar Honvédség Logisztikai Központ és a SZIE közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására is.

Élelmiszeripari kihívások a marketing-innováció tükrében

Hazai és nemzetközi vállalatok vezetői találkoztak a második alkalommal megrendezett Education & Cooperation elnevezésű szakember találkozón a Szent István Egyetem Budai Campusán, az Élelmiszertudományi Kar (SZIE ÉTK) szervezésében, augusztus 28-án. A találkozó fő célja a kötetlen párbeszéd kialakítása a kormányzat, a vállalati szféra, a szakmai szervezetek és a felsőoktatási intézmény között annak érdekében, hogy az élelmiszermérnök hallgatók versenyképes tudással hagyják el az egyetem kapuit. Az idei év meghívott díszvendége Prof. Dr. Howard Moskowitz, aki előadásában betekintést nyújtott az élelmiszeripari marketing-innováció, termékfejlesztési koncepciók általa kifejlesztett módszertanának eredményeibe.

Prevenció, egészség, gyógynövényismeretek? Vár Téged a Szent István Egyetem!

Gödöllő, augusztus 08.

Újabb különleges tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE), ahol most a gyógynövénytermesztő szakértők utánpótlásán van a hangsúly.

Idén is eredményesen zárták tanulmányaikat a Szent István Egyetem székelyföldi hallgatói

Gödöllő 2018. június 06.

Sikeres záróvizsgát tettek a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakának csíkszeredai képzésében részt vevő hallgatói a Szent István Egyetemen (SZIE) június 06-án, Gödöllőn.

Tudományos generációk találkozása a Szent István Egyetemen

Gödöllő, 2018 május 04.

A Szent István Egyetem tavalyi évben megújított tradicionális rendezvényét, a Szent István Előadást idén dr. Felföldi József professzor úr tiszteletére rendezték meg május 4-én, Gödöllőn. Az Egyetem vezetősége minden évben olyan professzort kér fel az ünnepélyes esemény megtartására, akinek kiemelt munkássága és szaktekintélye méltó a Szent István Egyetem gyökereihez és hagyományaihoz. 

Csülökápolás felsőfokon

Különleges tanfolyammal gyarapította továbbképzési palettáját a Szent István Egyetem, ahol a szarvasmarha-tenyésztés és -tartás szakterületén dolgozók a csülökápolás elméleti és gyakorlati módszereit sajátíthatják el. Az akár már két résztvevővel is induló oktatásra elsősorban a szakdolgozók jelentkezését várják.

Köznevelés és felsőoktatás erősítése a Kárpát-medence szomszédos országaival

Az Európai Unió és az Európai Szociális Alap támogatásával EFOP–3.10.1-17-2017-00001 számmal pályázatot nyert el a Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem és az Oktatási Hivatal, összesen 2,995 milliárd forint értékben. A vissza nem térítendő és az összköltségeket 100 százalékban fedező projekt vállalása a különböző oktatásszakmai hálózatok létrejöttének elősegítése, továbbá a hálózatok által közvetített tudástranszferen, jó gyakorlatok megosztásán, kölcsönös együttműködéseken keresztüli hozzájárulás a térség fejlesztéséhez, fejlődéséhez, valamint a fennálló társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásához.

Duális és kooperatív képzések a Szent István Egyetemen

Az Európai Unió és az Európai Szociális Alap támogatásával EFOP-3.5.1-16-2017-00009 számú pályázatot nyert el a Szent István Egyetem, melynek keretében 315,66 millió forint vissza nem térítendő összeggel rendelkezik. A projekt célja, hogy az Egyetem az általa oktatott szakokhoz kapcsolódó területen tevékenykedő vállalatokkal közösen megalkossa a duális képzésre alkalmas szakok duális és kooperatív képzési tanulmányi programjait, a tanterveket, módszertani anyagokat, felkészítse az oktatókat, oktatásszervezőket, vállalati szakembereket a duális képzés szakszerű megvalósítására a jelentkezéstől a végzésig, a kezdő lépésektől a végzés utáni nyomon követésig.

Oldalak