A vadállatok is megérezték a rendszerváltást

Gödöllő, 2018. február 26. 

A vasfüggöny leomlását követő társadalmi-gazdasági átalakulások nemcsak a lakosság, hanem a nagyvadak életkörülményeire is hatással voltak egy Közép- és Kelet-Európa kilenc országát érintő friss tanulmány szerint, melynek egyik társszerzője dr. Csányi Sándor, a Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézetének igazgatója.

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

Gödöllő, 2018. február 23.

Első alkalommal tartott Rovaripari konferenciát a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara a rovarok magyar piaci felhasználhatóságának módjairól február 23-án, Budapesten.  A konferencia célja, hogy platformot nyújtson a magyarországi szakértők, ipari szereplők és érdeklődők számára az egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kapó, rovarokat hasznosítani tudó agrárszegmensek megismerésére.

1 milliárd forintos állami támogatás az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáknak

Gödöllő, 2018. február 14. 

A Kormány összesen 1 milliárd forinttal támogatja a Tudományos Diákköri Konferenciákat a következő időszakban – mondta Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke a Szent István Egyetem „SZIE Kiváló Tehetségei” konferenciáján, Gödöllőn.

Több száz szakgimnáziumi hallgató versenyzett a Szent István Egyetemen I. Országos Szakgimnáziumi Tanulmányi Versenyek Gödöllőn

Gödöllő, 2018. január 26.

Sikeresen lezajlott az I. Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek elődöntője, amelynek helyszínét a Szent István Egyetem biztosította 2018. január 26-án, Gödöllőn. A központi írásbeli elődöntőjére több százan érkeztek az ország minden területéről a végzős szakgimnáziumi hallgatók.

Közös agrárbiztonsági kutatásokba kezd a Szent István Egyetem és az Óbudai Egyetem

2018. január 23.

Együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és az Óbudai Egyetem a biztonságtudomány és az agrárium területén végzett kutatások folytatására. A keret-megállapodást Prof. Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora és Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora írta alá ünnepélyes keretek közt január 23-án az Óbudai Egyetemen.

„Édes” alternatívák cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak Tények és tévhitek az édesítőszerekről

Gödöllő, 2018. január 08.

Elkészült a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium második kisfilmje, melyben az édesítőszereken belül a cukoralkoholok és a mesterséges édesítőszerek kerülnek bemutatásra.

Országos szakmai beiskolázási találkozó a Szent István Egyetemen

Gödöllő, 2017. december 12.

A Szent István Egyetem (SZIE) a beiskolázási program keretében idén is lehetőséget biztosított a karok és a középfokú oktatási intézmények találkozójára, melynek fő célja volt az oktatási intézmények közötti kapcsolatépítés és a kommunikáció elősegítése.

Középpontban a szakember-utánpótlás

2017. december 6.

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. (Continental) 2017. december 6-án, Gödöllőn. A keret-megállapodás célja, hogy segítsék az Egyetemen tanulmányokat folytató hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, valamint későbbi sikeres elhelyezkedésüket.

Tévhit, hogy a barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Gödöllő, 2017. december 04.

Közérthető élelmiszer alapismeretekről ad tájékoztatást a Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium kisfilmje, melynek első részében az édesítőszereket veszik górcső alá. A kezdeményezés célja, hogy olyan alapismeretekkel segítsék a felhasználókat, amelyek egyszerűek és értelmezhetőek mindenki számára.

SPAR-termet avattak a Szent István Egyetem Budai Campusán

Bicske-Budapest, 2017. október 11.

Modern oktatótermet adtak át a SPAR több mint 4,5 millió forintos támogatásával a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A fejlesztés új fejezetet nyit a vállalat és a Kar   13 éves együttműködésében.

Oldalak