Startup képzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével

A hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat figyelembe véve 2018 szeptemberében a BME és a Hiventures együttműködési megállapodást kötött az egyetemi innovációk létrejöttét és sikeres piacra lépését támogató új platform létrehozása érdekében. A megállapodás eredményeként indult el a Startup Campus inkubációs képzés, melyre a tavaszi félévben most újra lehet jelentkezni.

A képzés során a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal ismerkednek meg a résztvevők, amelyeket mentorok által irányított munka keretében gyakorolnak és készségszintre fejlesztenek. A képzéseken az elméleti munkán kívül csapatmunka és vállalati szakemberek bevonásával ipari validáció segíti a résztvevőket az új ismeretek gyakorlati alkalmazásában.

Az elméleti képzésekre felkészülésként az aktuális tematikához illeszkedő rövid teszteket, feladatokat oldanak meg az egyetemisták és egy üzleti modellel, szándéknyilatkozat mintával, pénzügyi tervvel és rövid üzleti tervvel, illetve pitch deck-kel rendelkeznek, amit a Demo Day során vállalati partnerek és befektetők előtt mutatnak be. A képzés zárásaként a legjobb csapatok a Hiventures nyílt befektetési ülésén prezentálhatják projektjüket.

A Hiventures befektetési menedzserei a programba kerülést követően befektetési tanácsadást adnak és segítik a projekteket a 15M befektetésre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével induló programra elsősorban agrár témájú innovatív ötleteket várnak a jelentkezőktől.

Jelentkezési határidő: 2020. március 11.

További információk és jelentkezés

Menetrend:

 1. 2020. március 20
  Csapat, Lean Startup Methodology, Business Model Canvas intro

 2. 2020. március 27.
  Üzleti és pénzügyi terv

 3. 2020. április 3.
  Business Model Canvas, Go-To-Market strategy, B2B marketing

 4. 2020. április 8.
  Roadmapping, IP, 1-pager, Competitive landscape

 5. 2020. április 24.
  Pitch deck structure, pitch training

 6. Demo Day, 2020. május 14.