Summa UniCafé – új hallgatói közösségi tér Gödöllőn

Hosszú évek szünete után újra van élet a Gödöllői Campuson az Alma Mater étterem alatti helyiségben, amely korábban is a hallgatók szórakozását szolgálta. Kedd délután megnyílt a Summa UniCafé egyetemi kávézó és bár, amit este máris bulival vettek birtokba az egyetemisták.

A megnyitó ünnepségen dr. Palkovics László rektor, dr. Szabó Linda Zsófia kancellárhelyettes és Balogh Barbara, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke osztozott a megjelentek örömében. Az egyetemi vezetők tolmácsolták Magyar Ferenc kancellár üdvözletét is.

Dr. Palkovics László azt emelte ki, hogy régi álom valósult most meg. Fontos, hogy a hallgatóknak legyen olyan közösségi terük, ahol „kiengedhetik a fáradt gőzt”, erre korábban volt is lehetőség, akár a Summa UniCafe helyén működött szórakozóhelyen, akár a „8-as előadóban” és az Agrárpresszóban. Arra kérte a hallgatókat, a kancellár nevében is, hogy vigyázzanak az egyetem saját bevételéből megvalósult felújításra, és a bulizás mellett egyaránt vegyék igénybe más közösségi, akár szakmai célokra. Megemlítette, hogy az egyetemi kávézóban és bárban kapni lehet az egyetem saját márkás „Jeles termékeit”, amelyek a tanulás, a gyakorlat és a termelés összekapcsolódását jelképezik az egyetem oktatási stratégiája szerint.

Dr. Szabó Linda Zsófia kancellárhelyettes arról szólt, hogy hiányt pótolva, a hallgatói igények alapján sikerült a kávézót és bárt kialakítani saját beruházásban, saját üzemeltetéssel. A kancellárral együtt szeretnék, mondta, hogy ha olyan közösségi térként szolgálna a Summa UniCafe, amely a bulik mellett más hallgatói ötletek megvalósítását is segíti a tanulás és a hallgatói életpálya modell kialakítása érdekében.

Balogh Barbara máris meghirdette, hogy a Summa UniCafé ad otthont a napokban elindított hallgatói innovációs közösségi kezdeményezés, a SZIE INNOPOOL CAMPUS november 29-i hallgatói innovációs mini konferenciájának. Kiemelte, a kávézót és bárt a jövőben többféleképp is lehet hasznosítani, például hallgatói önkormányzati szakmai programok, szakollégiumi rendezvények helyszíneként.

Fotók: Balázs Gusztáv