Szakfordító és idegennyelvi kommunikátor képzések indulnak 2020 szeptemberében

Még van lehetőség csatlakozni az Idegennyelvi Intézet 2020 szeptemberében induló szakirányú továbbképzéseire, melyek angol és német nyelven kerültek meghirdetésre. A képzések során felsőfokú (C1) szakmai nyelvtudás szerezhető.

Szakfordító szakirányú továbbképzés

A képzés célja, hogy felkészítse a hallgatókat a szakképzettségükkel összhangban lévő szakfordítói feladatok eredményes elvégzésére, továbbá általános és szaknyelvi kommunikációra, a tárgyalóképes nyelvtudás elsajátítására. A képzés során a hallgatók az idegen nyelvről magyarra és magyarról idegen nyelvre történő fordítást, a tolmácsolást, a prezentációt, továbbá a terminológiakezelést és a számítógéppel támogatott fordítást is gyakorolják.

Idegennyelvi szakmai kommunikátor szakirányú továbbképzés

A képzés olyan idegen nyelvet felsőfokú szinten beszélő szakemberek képez, akik fogékonyak a nemzetközi környezetben zajló kommunikáció jellemzőire, képesek azok figyelembevételével rugalmasan, empatikusan és magabiztosan kommunikálni írásban és szóban idegen nyelven. A képzést teljesítő hallgatók alkalmasak kiselőadások tartására idegen nyelven, képesek idegen nyelvű tárgyalásokban részt venni. Képesek a megfelelő idegen nyelvi szakmai szókincs, frazeológia, kollokáció használatára, és alkalmasak az adott szakterületet érintő tudományos cikk megírására.

Részvétel feltétele:

  • alapképzésben, mesterképzésben, főiskolai vagy osztatlan egyetemi képzésben bármilyen tudományterületen szerzett diploma
  • az adott idegen nyelvből komplex középfokú (B2) nyelvvizsga (felsőfok közeli nyelvtudás kívánatos)
  • sikeres felvételi vizsga

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban:

Szakfordító szakirányú továbbképzés – Gödöllői Campus

Szakfordító szakirányú továbbképzés – Budai Campus

Idegennyelvi szakmai kommunikátor szakirányú továbbképzés – Gödöllői Campus