A Szent István Egyetem Kollégiumai

A Szent István Egyetem egyes kampuszain a hallgatók kollégiumi férőhely ellátottsága különböző. A 2004-ben elfogadott intézményfejlesztési tervnek megfelelően az egyetem a kollégiumi férőhely bővítésében és a meglévők korszerűsítésében érte el az egyik legnagyobb eredményt.

Gödöllőn 2006 szeptemberében a hallgatók igénybe vehették az új PPP konstrukcióban épült, 465 férőhelyes, korszerű kollégiumot. Emellett befejeződött két kollégiumépület rekonstrukciója.

Szarvason és Békéscsabán a PPP-beruházás eredményeként a kollégiumok 2008. február 1-jétől megújult formában várják a hallgatókat. A hostelként működő épületek a legmagasabb igényeknek is megfelelnek, korszerűek, jól felszereltek.


Gödöllő

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Gépészmérnöki Kar

Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar

A gödöllői kampusz az egyetemi városrészben és a közvetlen közelében hét épületben 1700 kollégiumi férőhellyel rendelkezik. 1100 férőhely 2006-2007-ben felépített, vagy teljesen felújított 2x1 ágyas, 2 ágyas, 2x2 ágyas, 4 ágyas, 8 ágyas lakrészekkel áll a hallgatók rendelkezésére.

A kollégiumok jól felszereltek: konyha, társalgó, mosókonyha, tanulószobák szolgálják a hallgatók igényeit. Több kollégiumi épületben  működik büfé, a főépületben meleg büfé is, valamint étterem és egyetemi menza a mindennapos ebédet biztosítja széles választékával.

Kiegészítő szolgáltatások: kondicionálóterem, kert, park, parkoló.

A kollégiumban különféle diákszervezetek és klubok működnek, mint például a hallgatói önkormányzatok, kari kollégiumi tanácsok, szakkollégiumok, színjátszókör és rádió.

Bővebb információ: kollegium.szie.hu


Békéscsaba

Gazdasági Kar

 Az Alma Mater Hostel összesen 300 férőhellyel rendelkezik. A szobák fiatalos, modern berendezése megfelel a hallgatók igényeinek. Az épületek földszintjén mozgáskorlátozottak számára is megfelelő szobákat alakítottak ki.

A mágneskártyával nyitható szobákat minimál stílusban, de a szükséges eszközökkel és kényelmi berendezésekkel rendezték be (ágyneműtartós ágyak, személyenként íróasztal és internet elérési lehetőség, olvasólámpa, éjjeli szekrény, tágas ruhásszekrény). Az apartmanok zuhanyzófülkével, teakonyhával, hűtőszekrénnyel felszereltek. Kétféle szobatípus közül lehet választani: 2 ágyas, illetve 2x2 ágyas elhelyezés.

Az épületen belül 40 fős konferencia terem, szolárium, TV-szobák plazma televíziókkal, italautomaták, zsetonnal működő mosógépek és szolárium állnak a hallgatók rendelkezésére.

Az épülettől száz méterre korszerű 300 fős konferenciaterem bérelhető. Műfüves pálya, sportcsarnok, konditerem található a hostel közelében. Edzőtáborok, sportesemények rendezéséhez ideális helyszínt nyújt.

Bővebb információ: www.almamaterhostel.hu


Budapest

Budai Campus

Szent Gellért Kollégium
1114 Budapest, Fehérvári út 13.
Fedor Ildikó kollégiumi koordinátor
fedor.ildiko@fh.szie.hu
06 30 289 1947

Elhelyezés:

Két szinten 10 db 4 ágyas, 4 db 3 ágyas és 1 db 2 ágyas szobában
Szintenként 1-1 db zuhanyzó és WC helyiség

Szolgáltatások:
– minden szobában hűtőszekrény
– internet hozzáférés
– 1 db tanulószoba
– 1 db mosóhelyiség 2 db automata mosógéppel
– 2 db teakonyha 1-1 db 4 égős gáztűzhellyel és 1-1 db villanytűzhellyel

Kollégiumi felvételi tájékoztatás kérhető az alábbi e-mail címen:

djb.buda@gmail.com

Somogyi Imre Kollégium
1118 Budapest, Szüret u. 2–18.
Telefon: (+36 1) 305 7100/7580
Fedor Ildikó kollégiumi koordinátor
fedor.ildiko@fh.szie.hu
06 30 289 1947

Elhelyezés:
Három szinten 152 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szobában
Minden szobához vizesblokk tartozik (mosdó, zuhanyzó)
Szintenként 2-2 db leány és fiú WC helyiség

Szolgáltatások:
– minden szobában hűtőszekrény
– minden szobában internet 2 db internet csatlakozó
– számítógépterem 6 db számítógéppel, internet csatlakozással
– 2 db tanulószoba
– 2 db mosóhelyiség 4-4 db automata mosógéppel, 1-1 db szárítógéppel
– 2 db teakonyha 2-2 db 4 lapos villanytűzhellyel

Kollégiumi felvételi tájékoztatás kérhető az alábbi e-mail címen:
djb.buda@gmail.com

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

 A kar kollégiuma a VIII. kerületben, a Mária u. 7. szám alatti háromszintes műemlék jellegű épületben található. A hallgatói keretlétszám: 135 fő, 86 fiú és 49 lány. A kollégiumban igénybe vehető helyiségek, szolgáltatások: 1-4 ágyas szobák, előadóterem, számítógépterem, könyvtár, társalgó, klubhelyiség, sportterem, erkélyek, udvar, főzőkonyha, teakonyha, mosó- és szárítóhelyiség. A kollégiumban különböző tantárgyi konzultációk, műhelymunkák, klubfoglalkozások, zenés programok segítik a hatékony időtöltést, az ismeretek bővítését, elmélyítését.

A szakmai önképző körök közül kiemelkedik a Mária utcai Műhely, ahol a tanszékeken oktató kollégák, neves szakemberek igényes szakmai beszélgetést folytatnak a kollégiumban lakókkal, a hallgatókkal, és amelynek rendszeres nagy létszámú látogatói a Műegyetem, az Iparművészeti Egyetem hallgatói, valamint a mesteriskolások és a vándoriskolások tagjai.

A kollégiumot a kollégiumigazgató felügyeli. Feladatát a kar oktatási, igazgatási, tanulmányi, gazdasági szervezeti egységeivel és a hallgatói közösségekkel (HÖK, DJB, TDK stb.) együttműködve, az önkormányzatiság elvére építve látja el.

Bővebb információ: http://www.ymmf.hu/hu/content/kollegium

 


Szarvas

Víz- és Környezetgazdálkodási Kar

 A 287 férőhelyes Hostel "C" kollégium a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vízparti kisvárosban a 44-es út szomszédságában található. Az épület udvarfelőli szobáiból káprázatos kilátás nyílik a Holt-Körösre. Az 1, 2 és 3 ágyas szobák fiatalos, modern berendezése mind a hallgatók, mind a pihenni vágyó vendégek igényeit kielégítik. Minden szoba ágyneműtartós ágyakkal, személyenként íróasztallal, olvasólámpával, ruhásszekrénnyel van felszerelve. A szálláshely modern szobái zuhanyzófülkével, mosdóval és konyhával ellátottak. Az ajtók mágneskártyával nyithatók. Az I. évfolyamos hallgatóknak garantált a kollégiumi elhelyezés.

Szolgáltatások: kényelmes matracokkal rendelkező ágyak, szállodai minőségű bútorok és kiegészítő, a társalgóban elhelyezett nagyképernyős televízió, internet hozzáférés minden szobában, ital automaták, horgászási lehetőség, vizisport-felszerelés kölcsönzés, saját stég, ATM bankautomata, recepció és biztonsági szolgálat, biztonságos parkolási lehetőség.

A kollégium irányítását a hallgatói önkormányzat munkája segíti. Az önkormányzat legfőbb szerve a kollégiumi küldöttgyűlés. A küldöttgyűlések közötti időszakban a kollégium munkáját a Kollégiumi Bizottság irányítja.

Bővebb információ: http://www.mvk.tsf.hu

Pedagógiai Kar

 A Cervus Hostel 2008. február 1-jétől megújult formában várja a hallgatókat. Apartmanjai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek; korszerűek, praktikusak, mozgássérült vendégek számára is akadálymentesek. Az „A" épületben 34 férőhelyen, 1-2-3 ágyas tusolós-mosdós apartmanokban szolgálja ki a XXI. századi hallgatói igényeket. A Cervus Hostel „B" épülete 136 férőhellyel várja a nappali tagozatos hallgatókat 1-2 és 2x3 ágyas apartmanjaiban. A segítőkész személyzettel közösen alakítják ki a kollégiumi hallgatói programokat. A kollégiumi élet irányító testülete a Kollégiumi Bizottság, melyet a kollégista hallgatók választanak meg.

Bővebb információ: www.cervus.hu