A Szent István Egyetem a világ legzöldebb egyetemei között

A Green Metric Ranking of World Universities 2016. évi listáján, amely a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsorolja, szerepel a Szent István Egyetem, több magyar egyetemmel együtt. A világ egyetemeinek „zöld” mérőszámokon alapuló rangsorát 2010 óta minden évben összeállítja a University of Indonesia a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

A rangsor összeállításakor elsősorban olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint például mekkora zöld területek találhatók az egyetemek campusain, az intézmények mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, szelektíven gyűjtik-e a hulladékot, használnak-e víztakarékos berendezéseket, illetve vezettek-e be egyéb olyan intézkedéseket, amelyek környezettudatos hozzáállást tükröznek.

A nemzetközi listán szereplő 520 egyetem közül a világ “legzöldebb” egyeteme az amerikai University of California Davis, a második a brit University of Nottingham, a harmadik pedig a holland Wageningen University & Research.