SZIE-előadók a PREGA Konferencián

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás 2018. február 21-én, az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum szervezésében.

A vezető agrárvállalatok, illetve neves külföldi és hazai szakértők által megtartott szakmai előadásokon a legfrissebb precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai fejlesztésekről, trendekről, gyakorlati hasznosítási lehetőségekről lesz szó a szántóföldi növénytermesztés, a kertészet, az állattenyésztés és az élelmiszeripar területén, a megoldásokat és a megtérülést fókuszba helyezve.

A konferencia programja a plenáris előadásokat követően öt szekcióra oszlik: Szántóföldi I. Szántóföldi II., Kertészeti, Állattartási és Élelmiszeripari szekciók.

Az idei esztendőben a Szent István Egyetem két munkatársa tart előadást a rendezvényen. Jung András tanszékvezető, egyetemi docens VNIR szenzorok a precíziós kertészeti gyakorlatban, fejlődési potenciál és korlátozó tényezők címmel tart előadást a Kertészeti szekcióban. Dr. Biacs Péter Sharing economy a mezőgazdaságban című előadása pedig az Élelmiszeripari szekcióban lesz hallható.

A konferencia részletes programja a prega.hu oldalon érhető el.

A PREGA-t idén is tudományos konferencia előzi meg angol nyelvű előadásokkal. Február 20-án kerül sor a PREGA SCIENCE – Precíziós Gazdálkodási Tudományos Konferenciára, ahol a gyakorlati felhasználók mellett a tudományos élet képviselői is tapasztalatot cserélhetnek.