Tehetséggondozási és Karrier Iroda

„Karriered már az egyetem első napján elkezdődik!”

A Szent István Egyetem 2010 óta biztosítja Karrier Iroda hálózata segítségével szolgáltatásait hallgatói és a frissen végzett diplomásai számára.

Az iroda elnevezése és feladatköre 2017. február 1-től változott és bővült, jelenleg, mint Tehetséggondozási és Karrier Iroda látja el tevékenységét.

A Tehetséggondozási és Karrier Iroda tájékoztató és tanácsadó rendszerével segíti a hallgatók beilleszkedését és előrehaladását a felsőfokú tanulmányok idején és befejezését követően segítséget nyújt a karriertervezésben.

Elsősorban életpálya tervezéssel, karrier-tanácsadással és a munka világába való belépés segítésével foglalkozó hallgatói szolgáltató szervezet. Feladatunk, hogy a hallgatókat és a frissen végzetteket felkészítsük a munkába állásra.

Szolgáltatásaink:

 • Aktív hallgatók részére egyéni karrier-tanácsadás, hallgatói beilleszkedés elősegítése, munkaerő-piaci elhelyezkedés segítése. (A tanácsadások a következő típusokba sorolhatók: információs tanácsadás, magyar- és idegen nyelvű önéletrajz- és motivációs levélírási tanácsadás, álláskeresési tanácsadás, állásinterjúra való felkészítés, karriertervezés, életvezetési tanácsadás.)
 • Pályaorientációs és karrier-tanácsadás, munkaerőpiacra lépést támogató felkészítések, képzések, előadások és tréningek szervezése.
 • Pályakezdőket segítő kiadványok biztosítása.
 • Karrier Napok és programok szervezése
 • Elhelyezkedést segítő előadások, tréningek és szolgáltatások biztosítása.
 • Cégbemutatók, cégelőadások, munkahely-látogatások szervezése.
 • A hallgatók, munkáltatók és az egyetem közötti kapcsolatépítés és kapcsolattartás biztosítása.
 • Állástájékoztatások és gyakornoki lehetőségek hirdetése. Információs honlap működtetése.(www.karrieriroda.szie.hu)
 • Diplomás Pályakövető Rendszer felméréseinek koordinálása, a kutatás eredményeinek publikálása (www.karrieriroda.szie.hu)
 • Az egyetemi TDK tanácskozások, valamint országos TDK konferenciák egyetemi rendezvényeinek szervezése, támogatása, az egyetemi TDK konferenciák finanszírozásával kapcsolatos ügyintézési és koordinációs feladatok ellátása.
 • A szakkollégiumok nyilvántartásával, adminisztrációjával kapcsolatos feladatok végzése.
 • Valamint e tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások ellátása, továbbá adminisztratív támogatás nyújtása az Egyetemi Tehetséggondozási Tanács működéséhez.

A Tehetséggondozási és Karrier Iroda által biztosított összes szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

Irodánk célja, hogy segítsen készülni a jövőre!

Hogyan lehet egyéni tanácsadásra jelentkezni?

Időpont foglalható az info@karrieriroda.szie.hu e-mail címen.

A tehetséggondozás fontos pillérei a szakkollégiumok, tudományos diákkörök.

A tehetséggondozás két alapcélt követ, egyszerre biztosít munkaerőt az innovatív gazdasági piacnak és utánpótlást a tudós társadalomnak

A Szent István Egyetem Szenátusának operatív testülete az Egyetemi Tehetséggondozási Tanács.

További információ:

https://szie.hu/egyetemunk/egyetemi-tehetseggondozasi-tanacs