SZIE Sport – Fedettpályás versenyek

Miközben az emberek túlnyomó többsége még csak a tavaszt várja, fedettpályán atlétikai nagyüzem zajlik.  A város és az ország egyik legjobb sport műhelye az egyetemi atlétikai klub, a GEAC. Dr. Kriszt Balázs egyetemi docens, az atlétikai szakosztály vezetőjének segítségével az egyetemi honlapon is szeretnénk az eredményeket megismertetni az egyetemi közvéleménnyel.

GEAC atléták sikerei Ulsteinvikben és Bécsben

Az elmúlt év legjobb Pest megyei női sportolójának választott Nádházy Evelin fedett pályás egyéni csúccsal (54,07 mp) megnyerte Norvégiában, Ulsteinvikben a Karsten Warnholm International Meeting nevű versenyt 400 méteren, majd két órával ezt követően ezüstérmes lett 200 méteren (24,45 mp).

A Gödöllői EAC atlétájának 400 méteren elért eredménye azért is figyelemre méltó, mert igen közel van az 53,90 másodperces fedett pályás Európa-bajnoki kvalifikációs szinthez, tájékoztatott dr. Kriszt Balázs szakosztályvezető. A kontinensviadalt március első napjaiban, Glasgow-ban (Skócia) rendezik meg.

Mindeközben Deák Nagy Marcell Bécsben, az Indoor Track & Field Vienna versenyen 47,85 másodperces idővel – legjobb magyarként – a 7. helyen ért célba. A Gödöllői EAC-hoz a tél folyamán visszaigazolt versenyző eredménye 45 századmásodperccel marad el az Eb-szinttől, és bizakodásra ad okot az is, hogy tavaly szabadtéren sem futott 48 másodpercen belül.

Bronzos ugró hétvége a BOK csarnokban

Február első hétvégéjén rendezték meg a Serdülő (U16) Fedettpályás bajnokságot Budapesten, ahol gödöllői atléta lányok sikereinek örülhettünk. Simonváros Zille rúdugrásban szerzett bronzérmet 330 centiméterrel, ami új fedettpályás egyéni csúcs számára. Lippai Tünde magasugrásban ugrott fel a harmadik helyre, 152 centiméteres egyéni csúcsával. Kovács Zoltán tanítványa 60 méteres gátfutásban is rajthoz állt, ahol a B döntőben a második helyet szerezte meg.

Érdemes még kiemelni Viha Borbálát (2005), aki 800 méteren okos versenyzéssel futott új egyénit (2:28.53) a 2004-2005-s születésűek mezőnyében és ért el 11. helyezést.

A GEAC atlétái még számos értékes helyezést szereztek, valamint minden induló egyéni csúcsot ért el.

Edzők: Kovács Gábor, Kovács Zoltán, Szörényi István

A Serdülő OB-val párhuzamosan zajló MASZ Nyílt versenyen a többpróbázók megkezdték a pénzdíjas Szuper Liga versenysorozat, ahol az egykori rúdugró Szamosi András 3 próbában (110 gát, súly, rúd) első helyen végzett! Edzője: Zsivoczky Attila

Nagyon szép gödöllői eredmények Bécsből

Szombaton Bécsben, az ASVÖ Vienna Indoor Gálán versenyeztek Karakas Józsefné felnőtt tanítványai, ahol az alábbi eredmények születtek.

Nádházy Evelin Norvégia után Ausztriában is győzedelmeskedett 400 méteren 54.18-as eredménnyel. Ugyanitt Zsíros Zsanett (60,50) hatodik. Bézsenyi Gergely 60 méteren és 200 méteren állt rajthoz, amik közül az utóbb számban ért el jobb eredményt és helyezést, 21.64 másodperces egyéni csúcsával a második helyen végzett, Deák Nagy Marcell 48.26-os időeredménye a második helyre volt elég a férfiak 400 méteres mezőnyében.

Kisebb csoda a BOK csarnokban

A január 26-27-én Budapesten a BOK (Syma) csarnokban megrendezett Újonc Országos Bajnokságon kiemelkedően szerepelt a Körmendy Katalin és Gadanecz György  2006-os generációja, hiszen 4 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel a GEAC végzett az éremtáblázat élén. A fantasztikus szereplésben oroszlánrészt vállalt Kriszt Sarolta, aki aranyérmes lett 60 gáton (9,61), 300 m síkon (44,08) és tagja volt a 4x200m-es leány váltónak, amelyik Tóth-Sztavridisz Szófia, Benke Alexandra, Lukács Gabriella és Kriszt Sarolta összeállításban nyert. A negyedik aranyérmet, kiváló idővel (1:51.12) a fiú 4x200 m-es váltó hozta Gödöllőre Grünwald Tamás, Fodor Péter, Szécsényi-Nagy Rudolf, Balázs Gergely összetételben. A GEAC utánpótlás erejét talán legjobban az mutatja, hogy mindkét váltót magabiztosan nyerték. Egyetlen ezüstérmünket Halászy Tamara nyerte 3000 m-es gyaloglásban, míg a bronzérmek egyrészt Fodor Péter nevéhez fűződnek, aki ötösugrásban (12,29 m) és 60 m-es síkfutásban (8,25), másrészt Balázs Gergelyéhez, aki 300 m-en (43,23) lett bronzdobogós. További helyezettek, Tóth-Sztavridisz Szófia 60 m gáton, Balázs Gergely távolugrásban ötödik, Grünwald Tamás 60 m-en hatodik.

Edzők: Körmendy Katalin és Gadanecz György