SZIE Sport - GEAC váltó sikerek a zalai dombok között

Idén Zalaegerszegen rendezték meg Magyarország Atlétikai Váltófutó Bajnokságát. A június 2-i versenyen a GEAC atlétái hat érmet is gyűjtöttek: kettő arany, kettő ezüst és kettő bronz felosztásban. Megvédte bajnoki címét a Répási Petra, Pótha Johanna, Dobránszky Laura, Nádházy Evelin 4x200 méteres felnőtt női váltó. Igazi sportélményt hozó futásukat 1:38,61 perces idővel nyerték Karakas Józsefné, Körmendy Katalin és Farkas Roland edzők tanítványai.

A másik bajnoki címet az ifjúsági 4x400 méteres fiú váltó szállította. A Tóth Gábor, Kaposi Márton, Menyhárt Márk és Normann Márton összeállítású négyes nagyon magabiztosan, szinte végig vezetve vágtázott a távon, idejük: 3:30,22 perc. Edzőik: Körmendy Katalin és Kovács Zoltán.

A 4x1500 méteres távon megrendezett fiú ifjúsági időfutamon második helyet szerzett a Kreicz Máté, Molnár András, Várkonyi Gábor, Szőke-Kiss Jácint sorrendben futó csapat, 18:28,71 perces idejük a magabiztos ezüstérem megszerzéséhez volt elegendő. Edzőik: Gadanecz György és Kovács Zoltán.

Az újonc fiúk is ezüstnek örülhettek egy igazi sprintváltó után. A 4x100 méteres döntő nagy izgalmakat hozott, Grünwald Tamás, Fodor Péter, Lippai Csaba, Balázs Gergely alkotta váltó nagyon szoros befutóban lett tehát a második, 51.96 másodperccel. Edzőjük: Körmendy Katalin.

Az újonc korú lányoknál, először a 4x100 méteres váltóban jött a siker, ahol a Tóth-Sztavridisz Szófia, Lukács Gabriella, Tóth Noémi, Kriszt Sarolta alkotta négyes 53.03 másodperces idővel a bronzérmet szerezte meg a döntőben. Edzőjük: Körmendy Katalin.

Szintén az újonc korú lányok szerezték a gödöllőiek második bronzérmét. A Szűcs Anna, Nagy Bori, Halászy Tamara, Kriszt Sarolta sorrendű fiatal csapat 4x600 méteren egy végig izgalmas futás során, nagyot küzdve szerezte meg a harmadik helyet, idejük 7:27,13 perc. Edzőik: Körmendy Katalin és Gadanecz György.

Kovács Gábor felvételén a 4x100-as, 4x600-as újonc és a 4x1500-as ifjúsági váltók láthatók.