SZIE Sport - Rúdugró és gerelyhajító csapatérmek az esős Debrecenből

Május 4-5-én rendezték meg igazán embert próbáló időjárási körülmények között Debrecenben, az Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságot, ahonnan mindhárom színű éremből sikerült hazahozni egyet-egyet a gödöllői atlétáknak.

A legfényesebb medált a Bánovics József, Bánovics Károly, Ladányi Viktor és Török Vilmos összeállítású ifi rúdugró csapat hozta el (képünkön), akik 393 centiméteres átlagukkal végeztek az első helyen. Ezüstérmes helyezést produkált az ifjúsági leány rúdugró csapat, ahol a tagok között volt Lajos Dóra, Simonváros Csenge és a kiváló gerelyhajító Eszenyi Napsugár is. A rúdugró sikereket Szörényi István edző munkájának köszönhetjük. Az ifjúsági fiúk bronzérme gerelyhajításban született, 47.66 méteres átlagot dobva. A Mihajlovich Alex, Bánovics József, Menyhárt Márk és Soos Levente összetételű csapat edzője Máté Alpár.

Szintén Debrecenben rendezték meg május 5-én az idei évad első Szuper Liga versenyét, a férfiak hárompróbáját, ahol a magasugrást, diszkoszvetést és 400 métert tartalmazó egynapos viadalon Kriszt Botond érte el a legtöbb pontszámot (1875 pont), így ő nyerte a versenyt. Botond edzője Zsivoczky-Pandel Attila. 

Kovács Gábor felvétele