SZIE Sport - Sikerrel szerepeltek hallgatóink a 30. Nyári Universiadén

Sikerrel képviselte hazánkat a Magyar Egyetemi Csapat a Nápolyban megrendezett 30. Nyári Universiadén, 101 sportolónk közül ugyanis 27-en éremmel a nyakukban térhettek haza. Külön öröm számunkra, hogy a történelmi győzelemmel aranyérmet nyert női egyetemi vízilabda válogatott legeredményesebb tagja Garda Krisztina, a Szent István Egyetem kertészmérnök alapszakos hallgatója volt, aki három gólt is szerzett a döntőben, így válogatottunk 8-7-re győzte le a házigazda Olaszország csapatát. Csonka Valéria növényorvos mesterszakos hallgatónk a párbajtőr csapat tagjaként 8. helyen, míg egyéniben 11. helyen végzett, Nádházy Evelin természetvédelmi mérnök szakos végzett hallgatónk pedig 400 méteren új egyéni csúccsal 11. helyen zárta a nápolyi megmérettetést. 

Nádházy Evelin a július 8-án megrendezett öt 400 méteres előfutam közül az elsőben volt érdekelt: itt 53,30 másodperces szezonbeli legjobb idejével a 2. helyen ért célba, ezzel bejutva az elődöntőbe. Július 9-én az első elődöntő-futam 4-es pályáján kísérelte meg a döntőbe kerülést, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen minden futamból az első két helyezett, illetve a további két legjobb időeredménnyel rendelkező atléta lehetett tagja a top nyolcnak. A GEAC sprintere alaposan kitett magáért: 52,68 másodperccel új egyéni csúcsot futott (az eddigi 52,88 mp volt), amivel a futamban harmadik lett, így izgulhatott, hogy idővel továbbléphessen. Sajnos, ez nem jött össze, mivel a döntőhöz 52,17 másodperc kellett volna.

Idén a téli és a nyári „Egyetemi Olimpiákon” – az 1965-ös budapesti Universiade óta először – összesen 5 csapatsport képviselte hazánkat, és 54 év után 3 csapatunk (a vízilabda csapatokon kívül a női röplabdaválogatott) is bejutott a legjobb négy közé.

Szívből gratulálunk sikerrel szerepelt hallgatóinknak és a Magyar Egyetemi Csapat minden tagjának!

Kép forrása: mozduljra.hu