Szőlő- és borgazdasági szakmérnök

Az Élelmiszertudományi Karon közel 20 éve indult a Szőlő- és borgazdasági szakirányú továbbképzési szak a szőlőtermesztés és borászat iránt érdeklődő, illetve ezen a területen dolgozó főiskolai (BSc), vagy egyetemi (MSc) végzettséggel rendelkezők számára. A képzés nem csak abban egyedi, hogy az ország vezető borászainak jelentős része itt szerzett szakirányú másoddiplomát, hanem abban is, hogy a tananyag ténylegesen lefedi a teljes szőlő- és borágazatot. Ennek megfelelően a szőlőtermesztéstől a borkészítésen át a borkereskedelemig bezárólag szerezhetnek elmélyült elméleti és gyakorlati ismereteket a hallgatók.

A résztvevők a szőlő- és borágazatra vonatkozó speciális biológiai, kémiai, technológiai, ökológiai, pénzügyi, marketing és menedzsment ismeretekre támaszkodva képesek lesznek a szőlő- és borágazat kutatási eredményeit, technológiai és technikai újdonságait a termesztés, a termelés, a fejlesztés és a menedzsment feladatok ellátása során alkalmazni.

További információk: https://etk.szie.hu/felvetelizoknek/szakmernoki-kepzesek/szolo-es-borgaz...

Telephely:
Keresztféléves?: 
Nem