Telt ház a 10. SZIE Állásbörzén

A Szent István Egyetem kitartó törekvése a hallgatók elhelyezkedésének, illetve gyakorlatszerzésének támogatására meghozta gyümölcsét. Az április 20-án tizedszer megrendezett SZIE Állásbörzén 64 kiállító több mint 800 lehetőséget kínált a gyakornoki pozícióktól az állásajánlatokig. Az utóbbi közel háromszorosa a múlt évinek és a kiállítók száma is szépen gyarapodott. A szervezés utolsó napjaiban már nem tudtak helyet biztosítani 6 kiállítónak, ezért a kiállítói tér növelése várható a jövő évben.

A vállalatok, szervezetek ajánlatai mellett tanácsadásokon, munkaerőpiaci információkat nyújtó előadásokon vehetett részt az 1200 regisztrált látogató. A rendezvény résztvevői között a börze zárásakor értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A SZIE Állásbörzével együtt került sor a Gépészmérnöki Kar Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzéjére. A 15 éves képzési forma keretében az utolsó éves gépészhallgatók hazai és nemzetközi cégeknél végzik gyakorlatukat. aminek ideje alatt havi nettó 120 ezer forintot kapnak. Sokan az őket fogadó cégeknél írják diplomamunkájukat, majd ugyanott helyezkednek el.

Balázs Gusztáv felvételei