Több millió forintos NI adomány a Szent István Egyetemnek

Gödöllő, 2016. augusztus 30.

A National Instruments Hungary Kft. fennállása óta több alkalommal is adományozott oktatási intézményeknek. A mai napon  a Szent István Egyetemnek hatmillió forint értékben telefonközpontot és telefonkészülékeket adományozott, oktatási tevékenységének támogatására. Az adományozó ünnepségen és sajtótájékoztatón Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Markó Balázs, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Karának dékánja vett részt.

Az NI Hungary Kft. egy Nortel CS1000 típusú digitális telefonközpontot és 700 darab asztali telefonkészüléket ajándékozott a Szent István Egyetemnek. A National Instruments (NI) debreceni leányvállalata fontos küldetésének tartja a felnövekvő generációk oktatásának támogatását, kiemelten kezeli a műszaki és tudományos pályák népszerűsítésének ügyét, hisz az ipar és az oktatás kapcsolatának szorosabbá fűzése közös érdek. A jövő szakembereinek támogatása és a piacképes munkaerő képzése miatt az ipar számára alapvető fontossággal bír, hogy a magyarországi intézmények jól felszereltek legyenek, lehetővé téve a versenyképes gyakorlati tudás elsajátítását.

Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az adományozó ünnepségen, sajtótájékoztatón elmondta: „Az idei esztendőben bővítettük a telefonrendszerünket, s a 6-800 darabos eszközparkunk feleslegessé vált. Mivel még mindig jól működő eszközökről van szó, amik értéknek számítanak, mindenképpen el akartuk ajándékozni felsőoktatási intézménynek, s így jutottunk el a Szent István Egyetemhez. Fontosnak tartjuk az oktatás támogatását, egységes oktatási programú intézmények ilyen jellegű fejlesztését. Számunkra is elsődleges, hogy a felsőoktatás színvonala a XXI. századnak megfelelő legyen, ebben kívánunk adományainkkal segítséget nyújtani, a vállalat munkatársai órákat adnak felsőoktatási intézményben, részt vesznek a duális képzésben, s napi szintű élő kapcsolatot tartanak fenn több egyetemmel.”

Dr. Markó Balázs, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja kiemelte: „Azt tartja a mondás, hogy jobb adni, mint kapni. A mi szempontunkból most jó kapni. A Szent István Egyetem sokféle tudományterületen működik, átszőve a vidéket és a Kárpát-medencét. Így az információáramlás kitüntetett szerepet kap az oktatási-kutatási tevékenységünkben. Az adománynak köszönhetően az egyetemi erőforrásokat úgy tudjuk használni, ami ténylegesen elősegíti a mindennapi munkánkat, az irodai kommunikációt gyorsítja, erősíti a magyar mezőgazdasággal és vidékkel való kapcsolattartást, továbbá a tudományos fejlődési lehetőségeket is szolgálja.”

A Szent István Egyetemről

A Szent István Egyetem hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, jelenleg nyolc karral működik gödöllői székhellyel, emellett Budapesten, Békéscsabán, Gyulán és Szarvason vannak campusai. Oktatási palettája 33 alapszakból, 32 mesterszakból, 10 doktori iskolából, 42 szakirányú továbbképzésből és 15 felsőoktatási képzésből áll, a 2016/17. tanévben négy karon indít duális képzést.

Az NI Hungary Kft-ről

A National Instruments 2001-ben Magyarországon, Debrecenben nyitotta meg az első tengeren túli gyárát. Ma a gyár több mint 1100 alkalmazottnak a munkaadója, illetve itt történik a cég teljes hardver gyártásának több mint 95%-a. Emellett itt működnek olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, valamint a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport tevékenysége révén pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban.

Budapesten található az NI Kelet-Európát kiszolgáló kereskedelmi és marketing központja, amely a debreceni csapattal szoros együttműködésben szintén több mint egy évtizede segíti a hazai mérnököket, kutatókat, oktatókat és diákokat munkájuk hatékonyságának fokozásában.