Több mint 1400 látogató regisztrált a SZIE Állásbörzén

A Szent István Egyetem 11. alkalommal rendezte meg állásbörzéjét szerdán az aulában, amit összekötöttek a Gépészmérnöki Kar Kooperatív gyakorlati börzéjével. A több mint 1400 regisztrált hallgatót és a további érdeklődőket 64 kiállító 600 állás és szakmai gyakorlati lehetőségével várta a szervező Tehetséggondozási és Karrieriroda.

Az eseményt dr. Tóth Tamás egyetemi tanár, oktatási rektorhelyettes és dr. Kiss Péter egyetemi tanár, a Folyamatmérnöki Intézet igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket Lajkó Istvánné, a Tehetséggondozási és Karrieriroda megbízott vezetője is. A börzét felkeresték az egyetem és a karok vezetői is.

Az eddigi legforgalmasabb SZIE Állásbörzén az érdeklődők személyre szabott, az álláskeresés során hasznosítható, az elhelyezkedést segítő tanácsadási, önismereti pályaorientációs programokon is részt vehettek. Volt önéletrajz-írási tanácsadás, magyar és idegen nyelvi próbainterjú, számítógéppel támogatott pályatanácsadás, pályaorientációs grafológia; a kiállítók a sikeres álláskeresési technikák kulisszatitkaiba is beavatták a látogatókat szakmai előadásaikkal. A regisztrált látogatók között óránként sorsoltak ajándékokat.

Nagyon sok hallgatót vonzott az egyetem Zöld Út Nyelvvizsga központja is, mivel ma már a nyelvvizsga megléte alapvető feltétele a sikeres karriernek. Másrészt az egyetemen tanuló több száz külföldi hallgató közül is számosan érdeklődtek a standokon.