Továbbképzés a Szent István Egyetem szerepvállalásával Ugandában

Amint arról a globoport.hu beszámol, a Földművelésügyi Minisztérium finanszírozásában és irányítása mellett, nemzetközi oktatási program keretén belül tartottak agronómus mesterképzős diákoknak kilenchetes továbbképzést a Szent István Egyetem tanárai és további magyar szakemberek Ugandában.

Az oktatási tematikát közösen dolgozta ki az ugandai Kyambogo és Szent István Egyetem szakembergárdája, amelynek gyakorlati kivitelezésében tevékenyen részt vállalt a Magyar Afrika Társaság (AHU/MAT) és a Magyar Kereskedelmi és Kulturális központ (HTCC).

A képzés lényege, hogy a helyi mezőgazdasági tapasztalattal már rendelkező szakembereket további módszerek alkalmazásával és begyakorlásával képessé tegyék a tudás átadására és a falusi kistermelők, farmerek felkészítésére. A vidéki Afrika legnagyobb problémái közé tartozik például a rendszertelenség, a nem megfelelő technológiák és alapanyagok használata, az alapvető együttműködési hálózatok hiánya. Ezekre próbált gyakorlati megoldások bemutatásával válaszokat megfogalmazni és továbbadni a tanfolyam, amelyen 13 diák vett részt és vizsgázott le jelesre.

A további információk:
http://www.globoport.hu/197339/magyar-szakemberek-segitsegevel-kepeznek-...