A tudás ünnepe a SZIE-n

Tizenkét szekcióban mutatkoztak be a Szent István Egyetem Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját nyert hallgatói február 8-án a Gödöllői Campuson.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Program 109 pályázatot támogatott idén a Szent István Egyetemről, melynek keretében a legkiemelkedőbb alap- és mesterszakos hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek és fiatal oktatók összesen 114 millió forint ösztöndíjban részesültek. Bár a pályázaton a SZIE mind a nyolc kara képviseltette magát, a legtöbb támogatást a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar fiatal tehetségei nyerték el – mondta Dr. Helyes Lajos tudományos rektorhelyettes az ösztöndíjasok bemutatkozására szervezett február 8-i intézményi konferencián.

Mint azt köszöntőjében Dr. Palkovics László, a SZIE rektora is hangsúlyozta, az Új Nemzeti Kiválóság Program plusz forrást biztosít a legtehetségesebbek számára, hogy kutatómunkájukat végezve hosszabb távon is az egyetemen és a tudományos életpályán maradhassanak, ezzel is öregbítve az egyetem jóhírét. A SZIE legtehetségesebb hallgatóinak munkáját köszöntőjében Dr. Markó Balázs oktatási rektorhelyettes is elismerő szavakkal méltatta.

Balázs Gusztáv felvételei