Turizmus vendéglátás

A felsőoktatási szakképzés célja a turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiban és nonprofit szervezeteiben szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

A turizmus szakirányon továbbá megismerkednek a turizmus részterületeivel, és alkalmasak önállóan vagy vezetők melletti asszisztensi, referensi feladatok ellátására.

A vendéglátás szakirányon továbbá speciális ismereteket szerezzenek a különböző helyekre települt, eltérő szintű, felszereltségű, üzemméretű és eltérő céllal üzemelő vendéglátóhelyek (étterem, cukrászda, kisvendéglő, csárda, intézményi étkeztetés egységei stb.) működtetésében.

A képzési idő félévekben: 4 félév. A képzést Gödöllőn tervezzük indítani.

A felsőoktatási szakképzettséggel legjellemzőbben betölthető FEOR szerinti munkakörök

1331    Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetõje

1332    Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetõje

1335    Kulturális tevékenységet folytató egység vezetõje

1339    Egyéb kereskedelmi, vendéglátó és hasonló szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetõje

3631    Konferencia- és rendezvényszervezõ

3639    Egyéb, máshova nem sorolható üzleti jellegû szolgáltatás ügyintézõje

3641    Utazási tanácsadó, szervezõ, idegenforgalmi ügyintézõ

4221    Utazásszervezõ, tanácsadó

4222    Recepciós

4223    Szállodai recepciós

5131    Vendéglõs

5132    Pincér

5133    Pultos

5233    Idegenvezetõ

A szakképzettség oklevélben történő megjelölése:

  • Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon
  • Felsőfokú közgazdász-asszisztens vendéglátó szakirányon
Telephely:
Keresztféléves?: 
Nem