Változás a levelező szerverek használatában

A Szent István Egyetemen, folyamatban van az elektronikus levelezés megújulása.
Az áttérés szervezeti egységenként történik, így az egyes csoportoknál különböző módon lehet a levelező szervereket elérni.

Hallgatói elérések:

2016. február után létrejött hallgatói fiókok: O365 portálon keresztül: https://o365.eduid.hu
(hallgato.uni-szie.hu, hok.uni-szie.hu, phd.uni-szie.hu végződésű címek)

Korábbi hallgatói fiókok:  Hagyományos SzIE Webmail felületen: http://webmail.szie.hu
(hallgato.szie.hu, hok.szie.hu végződésű címek)

Dolgozói elérések:

Már átmigrált fiókok az új levelezőrendszerben: https://webmail.ih.szie.hu
(2016-12-11 állapot szerint: @bei.szie.hu; @etk.szie.hu; @emk.szie.hu; @fh.szie.hu; @gek.szie.hu; @gepmuzeum.szie.hu; @gfh.szie.hu; @gk.szie.hu, @gtk.szie.hu, @ih.szie.hu; @lib.szie.hu; @kertk.szie.hu; @mkk.szie.hu; @tajk.szie.hu; @tti.szie.hu; @sztk.szie.hu; @ybl.szie.hu; végű címek - Rektori és Kancellári részlegek, Kertészettudományi Kar,  Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar, Élelmiszertudományi Kar, Gazdaság- és Társadalomtudományi kar, Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, Gépészmérnöki Kar, Ybl Miklós Építéstudományi Kar)

Még nem migrált levelező fiókok: Hagyományos SzIE webmail felületen: http:/webmail.szie.hu
Alternatív kezelőfelületen ugyanehhez a régi levelezőrendszerhez: http://webmail5.szie.hu

A már átmozgatott fiókok költözés előtt beérkezett levelei is elérhetőek még régi felületen. A továbbiakban innen kiküldött levelek nem kerülnek átmásolásra az új szerverre.

Az e-mail fiókok csoportos átmozgatása az új rendszerre folyamatos, az érintett egységek munkatársait a tényleges munkálatok megkezdése előtt többször kiértesítjük.

Kérdés esetén az Informatikai Főoszály tud segítséget nyújtani a helpdesk@szie.hu címen, illetve a (gödöllői, +36 28 522000) 1205-ös, illetve 1290-es  mellékeken.