VI. SZIE REGATTA

A Szent István Egyetem nyárindító fesztiválra invitálja a hallgatókat és a munkatársakat. Június 23-25-én az Egyetem immáron hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású sárkányhajó regattáját a szarvasi Holt-Körösön. A kétpályás, kb. 200 méter hosszú versenypályán szállnak vízre a versenyzők.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és rendkívül látványos vízi sport évről évre egyre több egyetemistát, amatőr versenyzőt vonz, akik lapátosként vagy dobosként kívánják kipróbálni magukat. A mintegy 13 méter hosszú, 20 fős kenu formájú hajó elején egy sárkányfej, végén pedig egy sárkányfarok található. Az evező csapattagok a hajó két oldalán helyezkednek el, s egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtják előre rendkívül összehangoltan a hajót.
 
A Szent István Egyetem szeretettel vár minden versenyzőt, szurkolót és érdeklődőt az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar szarvasi Tessedik Campusán megrendezésre kerülő Regattán.
A csapatépítő és kiváló hangulatot teremtő SZIE Regatta Fesztiválon idén várhatóan 15-20  csapat mérkőzik meg egymással, s a versenyek mellett szórakoztató programok is várják a résztvevőket. 
 
Elindult a regisztráció: http://regatta.szie.hu/tajekoztato